• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Στο «κόκκινο» ξανά η αγορά μετά την επιστροφή του φόβου για τον «εμπορικό πόλεμο»

    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε την Τρίτη η Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί ξανά κάτω από το όριο των 25.000 μονάδων καθώς οι μετοχές βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα τους στο τέλος της συνεδρίασης.

    Αιτία της πτώσης υπήρξε η επιστροφή του φόβου για τον «εμπορικό πόλεμο», ο οποίος ενισχύθηκε από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως ετοιμάζεται να επιβάλει πρόστιμο 1,3 δισ. δολαρίων στην κινεζική ZTE ενώ της ζητά να αλλάξει διεύθυνση. Παράλληλα, δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένος από την εξέλιξη των συνομιλιών.

    Την ίδια ώρα, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου επιδόθηκαν ειδοποιητήρια από τις Ιαπωνία, Ρωσία και Τουρκία οι οποίες δηλώνουν πως εξετάζουν την επιβολή αντιμέτρων για την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο δηλώνει πως υπάρχουν ενδείξεις πως η προσωρινή εξαίρεση της ΕΕ από τους δασμούς θα διακοπεί το επόμενο διάστημα καθώς ούτε σε αυτό το μέτωπο υπάρχει ικανοποίηση από την πλευρά των Αμερικάνων.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 24.834,41 μονάδες, με απώλειες 0,72%, ενώ ο  S&P 500 τερμάτισε στις 2.724,44 μονάδες, με πτώση 0,31%. Ο  Nasdaq υποχώρησε στις 7.378,46 μονάδες, με απώλειες 0,21%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρόστιμο 1,3 δισ. δολαρίων στην κινέζικη ZTE ετοιμάζει ο Τραμπ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα 3,5 δισ. δολάρια ετησίως ο συνολικός «λογαριασμός» των αμερικανικών δασμών, αντίποινα εξετάζουν Ρωσία και Τουρκία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προς ναυάγιο οι συζητήσεις ΕΕ-ΗΠΑ για τους δασμούς: «Υπάρχουν ενδείξεις πως η εξαίρεση της Ευρώπης δεν θα συνεχιστεί»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επέστρεψε στα κέρδη μετά από δύο συνεδριάσεις το χρηματιστήριο στο Μιλάνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Άρωμα γυναίκας» στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης – Ανέλαβε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος



    ΣΧΟΛΙΑ