• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Συνεχείς αλλαγές στο πρόσημο στο άνοιγμα – Σε ανεργία και ράλι πετρελαίου το ενδιαφέρον των επενδυτών

    • NewsRoom
    wall street


    Με ήπιες μεταβολές και συνεχείς αλλαγές προσήμου άνοιξε την Παρασκευή η Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα επίσημα στοιχεία για την μείωση των θέσεων εργασίας τον Μάρτιο που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, αλλά και τα νέα από το μέτωπο του πετρελαίου.

    Την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ,  με τα κρούσματα να ξεπερνούν τις 245.000 στη χώρα και τους νεκρούς τους 6.000, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε η αμερικανική οικονομία έχασε τον Μάρτιο 701.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για απώλεια 83.000 θέσεων. Ο επίσημος δείκτης ανεργίας εκτινάχθηκε στο 4,4% από το 3,5% του Φεβρουαρίου. Μάλιστα οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως τους επόμενους μήνες η ανεργία θα εκτοξευθεί σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα, καθώς τα στοιχεία του Μαρτίου αντικατοπτρίζουν μόνο την αρχή της κρίσης.

    Την ίδια ώρα, ωστόσο, η αγορά βρίσκει στήριξη στο πετρέλαιο καθώς την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η ομάδα των OPEC+. Η συνεδρίαση έρχεται μετά την έκκληση του Ντόναλντ Τραμπ για συντονισμένη μείωση της παραγωγής κάτω από τα 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Κάτι που δίνει νέα ώθηση στην τιμή του  αργού το οποίο νωρίτερα κινούνταν πάνω από τα 27,5 δολάρια.

    Αυτή την ώρα, περίπου 40 λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης,  ο Dow Jones κινείται με οριακή μείωση -0,25% (έχοντας πάντως συνεχείς αλλαγές στο πρόσημο) στις 21.359,85 μονάδες. Αντίθετα, ο S&P 500 κινείται στις 2.527,49 μονάδες με οριακή άνοδο 0,02% και ο Nasdaq στις 7.496,19 μονάδες με άνοδο 0,12%.



    ΣΧΟΛΙΑ