• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέο ρεκόρ όλων των εποχών για τον Dow Jones

    wall street


    Έτοιμη για νέα ιστορικά υψηλά δείχνει με το «καλημέρα» η Wall Street, με τον Dow Jones να κινείται ήδη σε νέα επίπεδα ρεκόρ, για πρώτη φορά μετά από 4 μήνες, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν θετικά την «συναίνεση» ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο, μετά την ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» των συνομιλιών τους.

    Η αγορά αισιοδοξεί για τις εξελίξεις γύρω από τον εμπορικό πόλεμο, καθώς την Κυριακή ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, δήλωσε ότι «πολύ σύντομα» θα δοθεί η άδεια στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την κινεζική Huawei Technologies, θέμα που αποτελούσε «αγκάθι» στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα ο Ross εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια τελική συμφωνία των δύο πλευρών, προσθέτοντας πάντως πως η  προκαταρκτική συμφωνία ίσως να μην προφτάσει να  υπογραφεί αυτό το μήνα.

    Παράλληλα, το θετικό κλίμα τροφοδοτείται και από τη ζήτηση για επισφαλή assets, που προσφέρουν πλέον σημαντικότερες αποδόσεις σε σχέση με άλλες ασφαλείς επενδύσεις. Υπενθυμίζεται πως η Fed προχώρησε πριν από λίγες ημέρες σε νέα μείωση του βασικού επιτοκίου της, την τρίτη μέσα στο έτος, οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων σε πτώση.

    Άλλωστε οι επενδυτές είδαν τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών του S&P 500 που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινώσει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, από τις 356 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως σήμερα, το 75,8% ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

    Αυτή την ώρα, ο Dow Jones κινείται στις 27.486,17 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 138,81 μονάδων (+0,51%). Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Dow Jones κινείται σε επίπεδο νέων ιστορικών υψηλών από τον περασμένο Ιούλιο, ακολουθώντας τα βήματα των S&P 500 και Nasdaq.

    Την πορεία του Dow Jones προς νέο ιστορικό υψηλό δεν δείχνει να επηρεάζει ούτε καν το σκάνδαλο στη McDonald’s, που οδήγησε στην απομάκρυνση τον μέχρι σήμερα CEO της εταιρείας, Steve Easterbrook. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά -1,96%.

    Ο S&P 500 κινείται στις 3.083,11 μονάδες με άνοδο +0,53% ενώ ο Nasdaq στις 8.444,10 μονάδες με κέρδη 0,69%.



    ΣΧΟΛΙΑ