• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Πτώση για τους βασικούς δείκτες, επέστρεψε η ανησυχία για τις επιπτώσεις του κοροναϊού

    • NewsRoom
    Wall Street


    Η ανησυχία για τις επιπτώσεις του κοροναϊού και την διάρκειά τους επέστρεψαν στη Wall Street την Παρασκευή, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με σημαντικές απώλειες.

    Πλέον η ανησυχία δεν προέρχεται τόσο από την ίδια την Κίνα, όπου τα νέα κρούσματα συνέχισαν να μειώνονται  για μια ακόμα ημέρα, αλλά περισσότερο με τα νέα κρούσματα σε άλλες χώρες. Κάτι ανάλογο άλλωστε ανέφερε και η σχετική δήλωση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    Παράλληλα, το ενδιαφέρον στράφηκε και προς τις δηλώσεις του αντιπροέδρου τηςFederal Reserve Ρίτσαρντ Κλαρίντα. Ο τελευταίος υπονόησε ότι η Fed δεν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε μείωση του βασικού της επιτοκίου. Οι επενδυτές και οι αναλυτές αναμένουν τουλάχιστον μια μείωση των επιτοκίων μέσα στο 2020.

    Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 29.219,98 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,44%, ο  S&P 500  στις 3.373,23 μονάδες με απώλειες-0,38%  και ο Nasdaq στις 9.750,96 μονάδες με πτώση -0,67%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόνο 9 έκλεισαν με άνοδο, 20 έκλεισαν με πτώση ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της JP Morgan. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Dow (+2,52%) ενώ ακολούθησε αυτή της Home Depot (+1,39%). Αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Intel (-2,47%).



    ΣΧΟΛΙΑ