• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για τους βασικούς δείκτες με ώθηση από τον Τραμπ

    • NewsRoom
    Wall Street


    Για δέκατη φορά μέσα στον Νοέμβριο, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατάφεραν να κλείσουν σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς το κλίμα γύρω από τις συζητήσεις ΗΠΑ και Κίνας παραμένει θετικό.

    Νέα ώθηση στην αισιοδοξία των επενδυτών έδωσαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ προς τους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για «πολύ καλή» πρόοδο.

    Τις περασμένες ημέρες δημοσιεύματα από τις δύο πλευρές επισήμαναν πως ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, αν και παραμένουν ακόμα κάποιες διαφορές. Αγκάθι πάντως αποτελεί η πολιτική κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ και η κριτική που ασκεί το Αμερικανικό Κογκρέσο σε αυτή.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ  εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Επισήμανε ωστόσο πως ο αδύναμος πληθωρισμός πιθανότατα θα κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.121,68 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,20%, ο  S&P 500 στις 3.140,52 μονάδες με κέρδη +0,22% ενώ ο  Nasdaq στις 8.647,93 μονάδες, με άνοδο 0,18%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 17 έκλεισαν με άνοδο και 13 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Merck & Co. (1,91%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση αυτή της Walgreens (-1,71%).



    ΣΧΟΛΙΑ