• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq – Ξεχώρισε ξανά η Apple

    • NewsRoom
    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Ανοδικά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα στοιχεία από την τελευταία συνεδρίαση της FED καθώς και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Μάλιστα τόσο ο Nasdaq -παρά την οριακή του άνοδο- όσο και ο S& 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό.

    Τα πρακτικά της FED επιβεβαίωσαν πως μέλη της θεωρούν πως ενδέχεται να ξεκινήσει νωρίτερα του αναμενόμενου  η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ωστόσο η πρόοδος που θα ήθελε να δει η FED δεν έχει καταγραφεί ακόμη.  Σε κάθε περίπτωση, θεωρήθηκε συνετό να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την μείωση του ρυθμού των αγορών περιουσιακών στοιχείων, ώστε η Fed να είναι έτοιμη να κινηθεί όταν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις.

    Από εκεί και πέρα, σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσαν οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο. Ειδικότερα, οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Μάιο σε 9,21 εκατ., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

    Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, ο κλάδος των υπηρεσιών κατέγραψε κάμψη τον Ιούνιο σύμφωνα με την Markit, καθώς ο σχετικός PMI  υποχώρησε στις 64,4 μονάδες από 64,8 μονάδες στην αρχική μέτρηση. Τον Μάιο ο δείκτης είχε φτάσει τις 70,4 μονάδων.

    Αντίστοιχα, το ISM ανακοίνωσε ότι ο δείκτης του για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 60,1 μονάδες τον Ιούνιο, έναντι 64 μονάδων τον Μάιο, που είχαν αποτελέσει και ιστορικό υψηλό για τον δείκτη. Κάθε καταγραφή άνω του 50 υποδεικνύει επέκταση, ενώ κάτω του αριθμού αυτού συρρίκνωση οικονομικής δραστηριότητας.

    Οι μετοχές βρήκαν εκ νέου στήριξη στην αποκλιμάκωση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, το οποίο έπεσε έως το 1,296% την Τετάρτη.

    Η μετοχή της Apple ξεχώρισε για δεύτερη ημέρα μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, κλείνοντας με νέα άνοδο 1,80%, την  μεγαλύτερη μεταξύ των 30 εταιρειών του δείκτη.

    Ακόμα ένα ιστορικό υψηλό κατέρριψε η Amazon, με άνοδο 0,57%, ενώ στο +0,82% έκλεισε η Microsoft. Αντίθετα η Facebook έκλεισε στο -0,65% και η Netflix στο -1,05%. Η Alphabet έκλεισε με άνοδο +0,23% ενώ ισχυρές απώλειες σημείωσε η Tesla κλείνοντας στο -2,26%.

    Συνέχεια στις απώλειες για την κινεζική DiDi, περιορίζοντας τες ωστόσο στο -4,64%. Η μετοχή είχε κλείσει στο -19% την Τρίτη, μετά τις απαγορεύσεις της Κινεζικής Κυβέρνησης για την εφαρμογή της εταιρείας.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.681,79 μονάδες, με άνοδο 0,30%, ο S&P 500 στις 4.358,13 μονάδες, με κέρδη  0,34% ενώ ο  Nasdaq στις 14,665,06 με άνοδο μόλις 0,01%.

    Πέρα από την Apple, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones σημείωσαν οι 3M (1,51%) και Home Depot (1,32%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Chevron  (-1,02%) και Boeing (-1,85%).



    ΣΧΟΛΙΑ