• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέα ιστορικά ρεκόρ για τους βασικούς δείκτες, αισιόδοξοι για τον κοροναϊό οι επενδυτές

    • NewsRoom
    Wall Street


    Οι μικρές ενδείξεις για πιθανή μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του κοροναϊού κατάφεραν να ενισχύσουν την αισιοδοξία των επενδυτών της  Wall Street, η οποία έκλεισε την Τετάρτη με τους βασικούς δείκτες της να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά.

    Ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα υποχώρησε για δεύτερη συνεχή ημέρα στα 2.015. Πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μπορέσει κάποιος να πει πως η επιδημία έχει αρχίσει να περιορίζεται. Συνολικά τα κρούσματα στην Κίνα ξεπερνούν τα 44.600 ενώ οι νεκροί τους 1.113.

    Μιλώντας για δεύτερη ημέρα στο Κογκρέσο, αυτή τη φορά στη Γερουσία, ο επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ ανέφερε πως αρκετά σύντομα η ομοσπονδιακήλ κεντρική τράπεζα θα είναι σε θέση να διαμορφώσει μια εικόνα για την επίδραση της επιδημίας στην αμερικανική οικονομία. Δήλωσε μάλιστα έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα «επιθετικά όπλα που διαθέτει» η FED,  όπως ένα πιθανό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με μαζική αγορά αμερικανικών κρατικών ομολόγων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μιας πιθανής ύφεσης.

    Ο Dow Jones έκλεισε την Τετάρτη στις  29.550,76 μονάδες, με άνοδο 0,94%.  Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 3.379,03 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με  άνοδο 0,90%, στις 9.725,96 μονάδες.

    Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 21 κινήθηκαν με άνοδο και 9 με πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ