• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέα ιστορικά ρεκόρ για τους τρεις βασικούς δείκτες

    Wall Street


    Με νέα ιστορικά ρεκόρ έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η αισιοδοξία γύρω από τα ζητήματα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας επέστρεψε μετά την ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» των συνομιλιών των δύο πλευρών και την συναινετική στάση τους.

    Μετά τις εκατέρωθεν θετικές ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής για συναίνεση επί της αρχής στα ζητήματα εμπορίου, στήριγμα στο θετικό κλίμα έδωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, με δηλώσεις του την Κυριακή στο Bloomberg. Όπως αποκάλυψε, «πολύ σύντομα» ενδέχεται να δοθεί η άδεια στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την κινεζική Huawei Technologies, θέμα που αποτελούσε «αγκάθι» στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα ο Ross εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια τελική συμφωνία, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει πως η προκαταρκτική συμφωνία ίσως να μην προφτάσει να υπογραφεί αυτόν τον μήνα.

    Παράλληλα, το θετικό κλίμα τροφοδοτείται και από τη ζήτηση για επισφαλή assets, που προσφέρουν πλέον σημαντικότερες αποδόσεις σε σχέση με άλλες ασφαλείς επενδύσεις αλλά και τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που έχουν ανακοινώσει οι περισσότερες από τις εταιρείες του S&P 500, με πάνω από το 75% να έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή.

    Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones κατάφερε να επιστρέψει στον δρόμο των ρεκόρ, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες. Ειδικότερα, ο Dow  Jones έκλεισε με άνοδο 0,42% στις 27.462,11 μονάδες, αν και χαμηλότερα από τα υψηλά της ημέρας. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 18 έκλεισαν με άνοδο και 12 με πτώση. Στην κορυφή της λίστας των μετοχών του δείκτη βρέθηκε η μετοχής της πετρελαϊκής Chevron με 4.61%. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η P&G (-3,87%) ενώ ακολούθησε η μετοχή της McDonald’s (-2,72%) στον απόηχο του ερωτικού σκανδάλου που οδήγησε στην απομάκρυνση του CEO της εταιρείας Steve Easterbrook.

    Σε νέα ιστορικά ρεκόρ έκλεισαν τόσο ο S&P 500, που τερμάτισε στις 3.078,40 μονάδες με άνοδο +0,37% όσο και ο  Nasdaq, που διαμορφώθηκε στις 8.433,20 μονάδες, με κέρδη +0,56%.



    ΣΧΟΛΙΑ