• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα των αγορών μετά τις δηλώσεις Πάουελ

    Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, δύο ώρες μετά το άνοιγμα της αγοράς, μετά τις ανακοινώσεις του Προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

    Fed: Έρχονται νέες αυξήσεις των επιτοκίων

    Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής, νωρίτερα προέβη σε νέες δηλώσεις, ανακοινώνοντας ότι η Fed ενδέχεται να προχωρήσει ακόμα και σε διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

    Μιλώντας στο συνέδριο της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας, ο Πάουελ επιβεβαίωσε ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας υποστήριξαν να προχωρήσουν σε δύο νέες αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

    Τα τελευταία μακροοικονομικά δεδομένα δίνουν το βήμα στη Fed να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της με απώτερο σκοπό ο πληθωρισμός να κυμανθεί στο 2%.

    Παράλληλα, πτωτική πορεία ακολουθεί ο τεχνολογικός κλάδος, έπειτα από το ισχυρό sell of στη μετοχή της Nvidia.

    Οι απώλειες στην Nvidia, η κεφαλαιοποίηση της οποίας πρόσφατα ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, έρχονται μετά τις νέες ανακοινώσεις των ΗΠΑ για τη νέα νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση chips τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα από αμερικανικές εταιρείες.

    Πώς κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street

    Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 33.859,49 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,20%.

    Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Salesforce Inc. (0,95%), Apple Inc. (0,68%) και Microsoft Corp. (0,61%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Home Depot Inc. (-1,48%), Intel Corp.(-1,55%) και Travelers Cos. Inc.(-2,22%).

    Ο S&P 500 κυμαίνεται στις 4.381,58 μονάδες με οριακή άνοδο 0,07%.

    Από τους κλάδους του S&P 500, ο κλάδος των μη διαρκών αγαθών σημειώνει άνοδο 2,23%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Carnival Corp. (9,43%), Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (8,27%) και Netflix Inc. (4,37%), ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες εντοπίζονται στις Catalent Inc.(-6,35%), General Mills Inc.(-4,47%) και J.M. Smucker Co. (-3,47%).

    Ο Nasdaq κυμαίνεται στις 13.620,78 μονάδες με άνοδο 0,48%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Έβρεξε πακέτα στην Eurobank, πάρτι σε Πειραιώς και ΔΕΗ

    Eurobank: Στις 20 Ιουλίου η Τακτική Γενική Συνέλευση – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

    Στο Υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης



    ΣΧΟΛΙΑ