• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτή εικόνα για τα futures με το βλέμμα στη Moderna

    • NewsRoom
    Wall Street


    Χαμηλότερα κινούνται τα μελλοντικά συμβόλαια των βασικών δειτκών της Wall Street, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ αναμένουν και τις εξελίξεις από το μέτωπο του κορονοϊού.

    Την Παρασκευή, οι δείκτες έκλεισαν ανοδικά στην περιορισμένης διάρκειας συνεδρίαση μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, με τον Nasdaq και τον S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά, αλλά τον Dow Jones να παραμένει κάτω από τις 30.000 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow έκλεισε με κέρδη 2,2%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,3% και ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη σχεδόν 3%.

    Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στις εξελίξεις από το εμβόλιο της Moderna, η οποία ανακοίνωσε ότι ζήτησε έγκριση, αφού η τελευταία φάση δοκιμών έδειξε ότι το εμβόλιο παρουσιάζει αποτελεσματικότητα 94%.

    Τα τελικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού βεβαιώνουν πως το εμβόλιο έχει 94% αποτελεσματικότητα και κανένας από όσους εμβολιάστηκαν δεν έχει εμφανίσει κάποια σοβαρή ασθένεια. Η αμερικανική εταιρεία υποβάλλει τα δεδομένα της πρώτης ανάλυσης της Φάσης 3 της δοκιμής COVE για το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας έναντι της COVID-19 και την αίτηση για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης στον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων σήμερα. Αναμένει μάλιστα από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να εξετάσει το αίτημά της στη συνεδρίNadαση της 17ης Δεκεμβρίου.

    Η αγορά αναμένει την μετάβαση της εξουσίας από τον Τραμπ στον Μπάιντεν καθώς ευελπιστούν ότι θα σημαίνει μια καινούργια αρχή για την καταπολέμηση της πανδημίας. Η επιλογή της Janet Yellen ως υπουργού Οικονομικών έχει προκαλέσει τα θετικά σχόλια των επενδυτών, οι οποίοι περιμένουν μια πιο δυναμική πολιτική για την ανάπτυξη της οικονομίας η οποία πλήττεται βαθιά λόγω της πανδημίας.

    Τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ ακολουθούν ανοδική πορεία, με τον κορυφαίο επιδημιολόγο Άντονι Φάουτσι να προειδοποιεί για εκτόξευση των περιπτώσεων Covid μέσα στις επόμενες μέρες λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών.

    Στο κλίμα αυτό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones χάνουν 141 μονάδες ή 0,50%, του S&P 500 υποχωρούν στις 3.627 μονάδες στο -0,25%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 18 μονάδες ή 014%.



    ΣΧΟΛΙΑ