• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Τρίτης, ανοδικά οι τεχνολογικές μετοχές

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε η Wall Street την Τρίτη, στον απόηχο της συμφωνίας στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

    Τα δύο σώματα του Κογκρέσου ενέκριναν το σχέδιο των 900 δισ. δολαρίων για την τόνωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, μαζί με την έγκριση του προϋπολογισμό των 1,4 τρισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021.

    Η έγκριση του σχεδίου, αρχικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και κατόπιν από τη Γερουσία, ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή και κύρωσή του από τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

    Την ίδια ώρα, πάντως, παραμένει ο προβληματισμός αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τη Δευτέρα τις 200.000.

    Τέλος, όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία, ανακοινώθηκε η τελική αναθεώρηση του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο, το οποίο ήταν ελαφρά καλύτερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, αυξημένο κατά 33,4% σε ετήσια βάση (προηγούμενη μέτρηση 33,1%).

    Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως οι πωλήσεις κατοικιών τον Νοέμβριο υποχώρησαν κατά 2,5%.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones, λίγο πριν την πρώτη ώρα από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, υποχωρεί στις 30.080,15 μονάδες με πτώση -0,45%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί στις 3.689,85 μονάδες με απώλειες -0,14%. Αντίθετα, ανοδικά κινείται ο  Nasdaq  στις 12.799,74 μονάδες με άνοδο 0,45%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Apple (4,27) μετά και το ρεπορτάζ του Reuters για τον στόχο της εταιρείας να παρουσιάσει το δικό της αυτο-κινούμενο όχημα μέχρι το 2024, ενώ ακολουθεί η μετοχή της Microsoft (0,66%) και της
    Boeing (039%).

    Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Amgen (-2,47%) και αυτή της Walgreens (-2,10%).



    ΣΧΟΛΙΑ