• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη για τον Dow Jones στο άνοιγμα της Πέμπτης, με ώθηση από τον Τζερόμ Παουελ

    • NewsRoom
    Τζερόμ Παουελ, επικεφαλής FED

    Jerome Powell, επικεφαλής FED


    Με ισχυρή άνοδο κινείται μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Πέμπτης ο Dow Jones στη Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τη δήλωση του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η FED θα προχωρήσει σε ένα ευρύ βήμα προς την χαλάρωση της πολιτικής της για τον πληθωρισμό.

    Ο επικεφαλής της Federal Reserve ανακοίνωσε πως η κεντρική τράπεζα θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να ξεπεράσει το όριο του 2%, μετά από περιόδους ύφεσης όπου ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από το συγκεκριμένο όριο, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες που έφερε η οικονομική συρρίκνωση. Αυτό σημαίνει πως η FED θα διατηρήσει χαλαρή την πολιτική της και θα επιτρέψει στην αγορά εργασίας να συνεχίσει να βελτιώνεται ακόμα κι αν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 2%, τους επόμενους μήνες.

    Οι δηλώσεις του Πάουελ προκάλεσαν άμεσα την άνοδο του Dow Jones, ο οποίος μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, κινούταν στις 28.599,77 μονάδες με άλμα 0,95%.  Ο S&P 500 κινούταν στις 3.496,24 μονάδες με κέρδη 0,50% ενώ ο Nasdaq στις 11.684,83 μονάδες με άνοδο  0,17%.  Ωστόσο, στη συνέχεια οι δείκτες υποχώρησαν, με τον Nasdaq να περνά σε αρνητικό έδαφος.

    Πέρα από τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της FED οι επενδυτές προσπαθούν να αναλύσουν τα δεδομένα γύρω από την αγορά εργασίας, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε πως οι αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα ανήλθαν στο 1 εκατομμύριο.



    ΣΧΟΛΙΑ