• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη για τα futures πριν το άνοιγμα της Δευτέρας – Ανοδικά οι μετοχές των Boeing και United Airlines

    • NewsRoom


    Υψηλότερα κινούνται την Δευτέρα τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά τις απώλειες που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα.

    Πτωτικά έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες, με τον Dow Jones να υποχωρεί σε επίπεδο εβδομάδας κατά 0,73%, αφού τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τις ανησυχίες από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που παρουσιάζουν οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα. Στο ίδιο μήκος, ο S&P 500 έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες στο -0,77% ενώ ο Nasdaq ήταν ο μόνος που επιβίωσε με κέρδη 0,22%.

    Ωστόσο στην αρχή της εβδομάδας παρατηρείται δυναμική ανόδου για τις αγορές μετά τα θετικά νέα από το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 ήταν έως και 90% αποτελεσματικό, και έγινε ο τρίτος εμβολιασμός αυτόν τον μήνα που αποκάλυψε ότι είναι αποτελεσματικό στα δεδομένα δοκιμής. Η AstraZeneca δήλωσε ότι η ενδιάμεση ανάλυση έδειξε ότι το εμβόλιο έχει μέση αποτελεσματικότητα 70% με ένα δοσολογικό σχήμα να δείχνει αποτελεσματικότητα 90%, ενώ το άλλο δείχνει 62% αποτελεσματικότητα.

    Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών και των κρουαζιερόπλοιων, με την ελπίδα ότι η διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού, όταν θα αρχίσει, θα ανοίξει ξανά την οικονομία και θα ενισχύσει τα ταξίδια στις αρχές του επόμενου έτους. Οι μετοχές της Carnival Corp. κινούνται ανοδικά στο 2,6% προσυνεδριακά, ενώ οι μετοχές της United Airlines διαπραγματεύονται κοντά στο 2%. Η Boeing επίσης κερδίζει κοντά στο 1%.

    Ο κορονοϊός συνεχίζει να πλήττει τις ΗΠΑ, με την Καλιφόρνια να παραδειγματίζεται από την Νέα Υόρκη και να επιβάλλει νέους περιορισμούς. Ο κυβερνήτης Gavin Newsom απαγόρευσε τη μη απαραίτητη εργασία και τις συγκεντρώσεις μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ.

    Ανοδικά κινούνται στην πλειοψηφία τους αυτή την ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX στην Φρανκφούρτη να κερδίζει 63 μονάδες στο 0,48% και τον CAC 40 στο Παρίσι να κινείται στο +39%. Ο μόνος από τους μεγάλους δείκτες χρηματιστηρίου που δέχεται πιέσεις είναι ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος σημειώνει απώλειες 0,17%.

    Τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν 180 μονάδες ή 0,62%, του S&P 500 ενισχύονται στις 3.575 μονάδες στο +0,61%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 48,5 μονάδες ή 0,41%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ