• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη για τα futures πριν την πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ανάκαμψη παρουσιάζουν την Τρίτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street μετά την χθεσινή πτωτική συνεδρίαση, με τα futures να δείχνουν δυναμικό ξεκίνημα Δεκεμβρίου.

    Μπορεί η χθεσινή ημέρα να «έκλεισε στο κόκκινο» ωστόσο δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει το ράλι που κατέγραψαν οι μετοχές τον Νοέμβριο με τον Dow Jones να σημειώνει την καλύτερη επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 1987.

    Ειδικότερα, κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου, ο Dow Jones έκλεισε στις 29.644,03 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,89%, ο S&P 500 στις 3.621,80 μονάδες με πτώση -0,45% ενώ ο Nasdaq στις 12.198,74 μονάδες με πτώση -0,06%. Ο Νοέμβριος αποδείχθηκε ιδιαίτερα κερδοφόρος για τις μετοχές, με τον δείκτη των blue-chips Dow Jones να κλείνει με μηνιαία κέρδη 11,8%, στην καλύτερη επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 1987, τον S&P 500 με άνοδο 10,5% και τον Nasdaq με κέρδη 11,4%, στις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις τους από τον Απρίλιο.

    Ο Νοέμβριος αποδείχθηκε από τους καλύτερους μήνες του 2020, καθώς στο επίκεντρο βρέθηκαν τόσο η νίκη Μπάιντεν στις εκλογές, όσο και τα ενθαρρυντικά νέα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τουλάχιστον 5 φαρμακοβιομηχανίες δήλωσαν μέσα στον μήνα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύσσουν ξεπερνά σε αποτελεσματικότητα το 90%. Μάλιστα την Δευτέρα η Moderna, ανακοίνωσε ότι προχωρά στο αίτημα άδειας κυκλοφορίας προς τις Αμερικανικές Αρχές, αφού η τελευταία φάση δοκιμών έδειξε ότι το εμβόλιο παρουσιάζει αποτελεσματικότητα 94%, γεγονός που οδήγησε την μετοχή της σε κατακόρυφη άνοδο 16%.

    Σήμερα, το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος αναμένεται να πει ότι η οικονομία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει δυσκολίες και οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι κρίσιμοι, καθώς οι μολύνσεις από από τον κορονοϊό συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση.

    Στο κλίμα αυτό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν 298 μονάδες ή 1,01%, του S&P 500 ενισχύονται κατά 34 μονάδες στο 0,9%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 1ο7 μονάδες ή 0,86%.



    ΣΧΟΛΙΑ