• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη έφεραν οι ανακοινώσεις της Fed

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street, στον απόηχο των ανακοινώσεων της FED, η οποία διατήρησε σταθερά, όπως αναμενόταν, τα επιτόκια.

    Παράλληλα, η FED άφησε να εννοηθεί πως θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια του 2020, δηλώνοντας πως θα παρατηρεί σταθερά τα στοιχεία της οικονομίας. Η Ομοσπονδιακή τράπεζα είχε μειώσει τρεις φορές τα επιτόκια μέσα στο 2019, λόγω του αντίκτυπου του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας στην παγκόσμια οικονομία.

    Αναφορικά με το τελευταίο, οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας φέρονται να πλησιάζουν προς την ολοκλήρωσή τους, με τους επενδυτές να αναμένουν τις κινήσεις του Λευκού Οίκου και το αν θα «παγώσει» τους δασμούς που είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου. Πάντως, ο Λευκό Οίκος, μέσω του συμβούλου του Τραμπ,  Peter Navarro, δηλώνει πως ο Αμερικάνος Πρόεδρος «ή  θα πετύχει μια σπουδαία συμφωνία ή θα επιβάλει τους δασμούς».

    Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο  0,11% στις 27.911 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη  0,29% στις 3.141 μονάδες και ο Nasdaq άνοδο 0,44% στις 8.654 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ