• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ισχυρές απώλειες για Nasdaq – Μεγάλη πτώση για Apple, Facebook και Google


    Με ισχυρές απώλειες άνοιξε την εβδομάδα o δείκτης Nasdaq στη Wall Street, παρά την προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να περιορίσει το εύρος τους, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την έρευνα των Αρχών στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας γύρω από θέματα ανταγωνισμού.

    Στο στόχαστρο του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου έχουν μπει η Apple, η Facebookκαι η Alphabet (Google), ενώ φήμες εμπλέκουν και την Amazon μεταξύ των προς εξέταση εταιρειών,  με τις μετοχές τους σημειώνουν πτώση και να  επηρεάζουν αρνητικά τον δείκτη, ο οποίος δέχεται έτσι κι αλλιώς πιέσεις το τελευταίο διάστημα λόγω του εμπορικού πολέμου. H μετοχή της Alphabet έκλεισε στο -6,12%, της Facebook sto -7,51%, της Apple στο -1,01% και της Amazon στο  -4,64%.

    Πάντως, στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου γίνονται κάποια μικρά βήματα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, αν και επισήμως η Κίνα εμμένει στη σκληρή γραμμή. Την Κυριακή ο υφυπουργός εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο  είναι πρόθυμο να υιοθετήσει μια προσέγγιση συνεργασίας για την εξεύρεση λύσης. Παράλληλα, σημάδια αισιοδοξίας εμφανίστηκαν και για το θέμα των δασμών των ΗΠΑ στο Μεξικό, με τον πρόεδρο της χώρας να δηλώνει το Σάββατο πως θα υπάρξει διάλογος μεταξύ τον Λευκό Οίκο.

    Παράλληλα, τα στοιχεία για την μεταποίηση στις ΗΠΑ απογοήτευσαν τους επενδυτές. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,5 μονάδες τον Μάιο από 52,6 μονάδες τον Απρίλιο, στη χαμηλότερη μέτρηση από τον Σεπτέμβριο του 2009.

    Πάντως, ο Dow Jones κατάφερε την τελευταία στιγμή να βρεθεί οριακά σε θετικό έδαφος και να κλείσει στις 24.819,78 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο +0,02%.  Αντίθετα ο  S&P 500 έκλεισε με πτώση -0,28% κλείνοντας στις  2.744,45 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 7.333,02 με πτώση -1,61%.



    ΣΧΟΛΙΑ