• Business

    ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των Αρχών Apple, Facebook και Google


    Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου έχουν μπει η Apple, η Facebook και η Alphabet (μητρική της Google), σύμφωνα με εκτενείς αναφορές στον αμερικανικό Τύπο.

    Δύο πηγές που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν πως τo υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει λάβει τη δικαιοδοσία για να ξεκινήσει έρευνα κατά της Apple. Το υπουργείο μελετά περιπτώσεις περί παραβίασης του ανταγωνισμού, με στελέχη του που απασχολούνται με σχετικές υποθέσεις να πραγματοποιούν συνάντηση με στελέχη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου FTC και να συμφωνούν να δοθεί στο υπουργείο η δικαιοδοσία να ξεκινήσει έρευνα τόσο κατά της Apple όσο και της Google.

    Από την πλευρά της η FTC ανέλαβε την εποπτεία της Facebook Inc. Σύμφωνα με το Bloomberg, η FTC θα εξετάσει κατά πόσον οι πρακτικές της Facebook επηρεάζουν τον ψηφιακό ανταγωνισμό.

    Το Σάββατο η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Αlphabet, η μητρική της Google, μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών για μονοπωλιακές πρακτικές.

    Οι μετοχές των τριών εταιρειών υποχωρούν σημαντικά τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρασύροντας προς τα κάτω τον Nasdaq και τους υπόλοιπους δείκτες.



    ΣΧΟΛΙΑ