• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ισχυρά κέρδη και ιστορικό ρεκόρ για Nasdaq μετά τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

    Wall Street


    Με ισχυρά κέρδη έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street, μετά τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

    Το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ιρανική επίθεση στο Ιράκ κατά αμερικανικών βάσεων, αλλά και το γεγονός πως το Ιράν επέλεξε ένα προσεκτικό χτύπημα κατά το οποίο δεν θα υπήρχαν ανθρώπινες απώλειες, ερμηνεύτηκε από τους επενδυτές ως προσπάθεια να μην μετατραπεί η κρίση σε πολεμική σύγκρουση.

    Μάλιστα η αισιοδοξία των επενδυτών φάνηκε και από την ισχυρή βουτιά των τιμών του πετρελαίου αλλά και την πτώση της τιμής του χρυσού. 

    Πάντως, οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης, μετά την είδηση για νέες επιθέσεις με ρουκέτες εντός της Πράσινης Ζώνης στη Βαγδάτη.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.745 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,57%,, ο S&P 500  σημείωσε κέρδη +0,48% κλείνοντας στις  3,252, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με νέο ιστορικό ρεκόρ μετά την άνοδο +0,67%, στις 9.129 μονάδες.

    Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 21 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της UnitedHealth Group, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η μετοχή της Boeing, η οποία σημείωσε βουτιά 1,8%  μετά τη νέα συντριβή αεροσκάφους 737, της αεροπορικής εταιρείας Ukraine International Airlines στο Ιράν, λίγο μετά την απογείωση του, από το οποίο σκοτώθηκαν 176 επιβαίνοντες σε αυτό.



    ΣΧΟΛΙΑ