• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ισχυρά κέρδη έφεραν τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, με το Dow Jones να σημειώνει την καλύτερη συνεδρίαση εδώ και δύο μήνες, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την αγορά εργασίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 266.000 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, ενώ ο ρυθμός ανεργίας υποχώρησε στο 3,5%, σε χαμηλό 50 ετών. Οι επενδυτές παρέμειναν επίσης αισιόδοξοι για τις πιθανότητες μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

    Αντίθετα, η απόφαση της Νάνσι Πελόζι να κηρύξει την έναρξη των επίσημων διαδικασιών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, δεν φαίνεται να επηρεάζει την αγορά.

    Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των Chevron (+1,45%) και Exxon Mobil (+1,59%), μετά τις ανακοινώσεις του OPEC για τις περικοπές ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.

    Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,22% στις 28.015,06,  στην καλύτερη συνεδρίαση του από τις 4 Οκτωβρίου. Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,91% στις 3.145,91 ενώ ο  Nasdaq στο +1% και τις 8.656,53 μονάδες.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ωστόσο, τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq έκλεισαν με απώλειες 0,1%. Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,2%.



    ΣΧΟΛΙΑ