• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ήπια κέρδη για τις μετοχές, με το βλέμμα στις συζητήσεις Λευκού Οίκου-Δημοκρατικών

    • NewsRoom
    wall street


    Με ήπια κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, μαζεύοντας μέρος των ισχυρών απωλειών της Δευτέρας καθώς η ελπίδα των επενδυτών για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Δημοκρατικών επέστρεψε.

    Σύμβουλος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι, δήλωσε ότι οι διαφορές με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν μειώθηκαν μετά τις διαπραγματεύσεις τη Δευτέρα και σημείωσε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα για τη γεφύρωση του χάσματος. Η Πελόζι δήλωσε ότι ελπίζει να γνωρίζει μέχρι το τέλος της ημέρας, όταν και λήγει το χρονικό περιθώριο που έδωσαν οι δημοκρατικοί στον Λευκό Οίκο, για το εάν θα υπάρξει συμφωνία για το πακέτο μέτρων.

    Μια συμφωνία τώρα θα ήταν κομβική σημασίας την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στις ΗΠΑ και η κλεψύδρα της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου αδειάζει. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού. Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας ξεπέρασαν την Δευτέρα τους 220.000 ενώ τα κρούσματα είχαν ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια.

    Παράλληλα, στο θετικό κλίμα βοήθησε και η δήλωση του επικεφαλής της Moderna ότι το υποψήφιο εμβόλιο της θα μπορούσε να είναι έτοιμο για χρήση έκτακτης ανάγκης τον Δεκέμβριο, εάν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις ενδιάμεσες δοκιμές που θα γίνουν τον Νοέμβριο. Αλλά και 0ι δοκιμές του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca Plc για την Covid-19 αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν στις ΗΠΑ ακόμη και εντός της εβδομάδας, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη σοβαρή ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο πρακτορείο Reuters.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.308,79 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,40%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.443,12 μονάδες με άνοδο 0,47% ενώ ο  Nasdaq στις 11.516,49 μονάδες με κέρδη 0,33%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της ασφαλιστικής εταιρεία ακίνητης περιουσίας Travelers (5,61%) η οποία ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη και στα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για το τρίμηνο που έληξε. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της IBM η οποία έκλεισε με απώλειες -6,49%. Η εταιρεία του χώρου των υπολογιστών ανακοίνωσε μείωση των εσόδων στο τρίτο τρίμηνο κατά 2,6%, αν και τα κέρδη της αυξήθηκαν.



    ΣΧΟΛΙΑ