• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Επέστρεψαν στα κέρδη οι βασικοί δείκτες – Στο +0,85% ο S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street πανηγυρίζουν


    Επέστρεψαν στα κέρδη οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή κατρακύλα, καθώς η άνοδος των τιμών του αργού ενίσχυσε τις μετοχές ενέργειας, ενώ τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία έδειξαν ότι ίσως έχει πιάσει «ταβάνι», δημιουργεί την πεποίθηση ότι μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη μπόρει να επιτευχθεί συντομότερα.

    Η ενέργεια επιταχύνθηκε περισσότερο από 3%, καθώς τα στοιχεία που δείχνουν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ άμβλυναν τους φόβους των επενδυτών για τον αντίκτυπο του ιού στην ενέργεια.

    Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ κινούνταν ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς η εύνοια των επενδυτών γύρισε πίσω στις μετοχές αξίας, οι οποίες θα επωφεληθούν περισσότερο από την οικονομική ανάκαμψη. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το κόστος των εισαγόμενων αγαθών υποχώρησε τον Αύγουστο για πρώτη φορά τους τελευταίους 10 μήνες, σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να έχει αρχίσει να επιβραδύνει. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ο δείκτης για τον μεταποιητικό κλάδο της πολιτείας της Νέας Υόρκης σημείωσε άλμα το Σεπτέμβριο καθώς οι μετρήσεις για τις παραγγελίες και τις αποστολές ανέκαμψαν με ισχυρό ρυθμό, ενώ η μέτρηση για τιμές σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ.

    Οι επενδυτές επίσης έστρεψαν την προσοχή τους στα στοιχεία από την Κίνα, τα οποία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 2,5% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο μετά από άνοδο 8,5% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και τις επενδύσεις σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού επίσης δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Στο κλίμα αυτό, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,68% στις 34.814,39, ο S&P 500 επίσης επέστρεψε στα κέρδη κλείνοντας με άνοδο 0,85% στις 4.480,70 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq επίσης έκλεισε ανοδικά, στις 15.161,53 μονάδες στο 0,82%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις πέντε έκλεισαν με απώλειες. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Goldman Sachs (-0.43%), Nike Inc. (0.54%) και  Cisco (-0.54%). Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance (+3.94%),  Chevron Corp. (+2.12%), Caterpillar (+1.68%) και Microsoft (+1.68%).



    ΣΧΟΛΙΑ