• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Εντυπωσιακή αντίδραση και θετικό κλείσιμο για τους τρεις δείκτες


    Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, έχοντας ωστόσο ενδοσυνεδριακά αγγίξει χαμηλά μηνών. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Dow Jones έπεσε ενδοσυνεδριακά κάτω από τις 24.000 μονάδες, κάτι που ενεργοποίησε τους επενδυτές οι οποίοι με μια εντυπωσιακή αντίδραση οδήγησαν τον δείκτη πίσω στις 24.400 μονάδες.

    Η αγορά βρήκε στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς ο κλάδος των εταιρειών παραγωγής ημιεπερξεργαστών κατάφερε να κρατήσει σε θετικά επίπεδα τον Nasdaq, χάρη στα νέα για την απόφαση της Κινεζικής Δικαιοσύνης να απαγορεύσει στην Apple (+0,66%) την πώληση παλαιότερων μοντέλων, δικαιώνοντας την Qualcomm (+2,23%) σε μια υπόθεση για τη χρήση δύο πατέντων.

    Πάντως, το κλίμα παραμένει αρνητικό τόσο λόγο του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και των επιπτώσεων στις συζητήσεις της σύλληψης της Meng Wanzhou, όσο και λόγω των εξελίξεων στην Βρετανία, όπου η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως αναβάλει την ψηφοφορία για την συμφωνία για το Brexit, οδηγώντας τη βρετανική λίρα σε χαμηλά 18 μηνών, με ταυτόχρονη ενίσχυση του δολαρίου.

    Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο  Dow Jones έκλεισε στις 24.423,26 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0.14%. Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 16 μετοχές που έκλεισαν θετικά σημείωσαν οι τεχνολογικές Microsoft (+2,64%), Intel (+2,10%) και IBM (+1,5%). Αντίθετα από τις υπόλοιπες 14 μετοχές που έκλεισαν με πτώση, ξεχώρισαν αρνητικά οι Νike(-1,13%), Exxon Mobil (-1,42%) και JPMorgan (-1,87%).

    Ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.637,72 μονάδες, με άνοδο 0,18%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq  στις 7.020,52 μονάδες, με άνοδο 0,74%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νεά βουτιά στην τιμή του πετρελαίου στα 51 δολάρια – Πτώση και για τον χρυσό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με πτώση ξεκίνησαν την εβδομάδα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης



    ΣΧΟΛΙΑ