• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Απώλειες δείχνουν τα futures μετά το ράλι της Δευτέρας

    • NewsRoom
    Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών


    Πτώση καταγράφουν τα futures στη Wall Street στις πρώτες συναλλαγές της Τρίτης, μετά το ράλι της Δευτέρας, όπου οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου οδήγησαν τον δείκτη Nasdaq σε υψηλό ρεκόρ.

    Παρά την ανησυχία από την νέα έξαρση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ο Dow Jones κέρδισε 357 μονάδες ήτοι 1,4%, στις 26.184 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,2%, στις 3.168 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,9%, στις 10.401 μονάδες.

    Θετικά ήταν τα μηνύματα στο μέτωπο του κορονοϊού, καθώς η χρηματοδότηση ύψους 1,6 δισ. δολαρίων της αμερικανικής κυβέρνησης στην φαρμακευτική εταιρία Novavax για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της θανατηφόρου ασθένειας, με στόχο την παραγωγή 100 εκατ. παρτίδων μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, έδωσε ένα κύμα αισιοδοξίας στις ΗΠΑ.

    Ωστόσο, το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες την Δευτέρα, φαίνεται πως επηρέασε τα μελλοντικά συμβόλαια στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα την Δευτέρα ανακοινώθηκαν πάνω από 130.000 νέα κρούσματα, βάζοντας ξανά στον «πάγο» όλα τα πιθανά σενάρια για ανάκαμψη της οικονομίας. Στην Αριζόνα αναφέρθηκαν 449 θάνατοι κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου, από 259 κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες. Στην Πολιτεία αυτή τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 300% μέσα σε έναν μήνα, το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα.

    Το σίριαλ ανάμεσα στους δύο αεροναυπηγικούς κολοσσούς Airbus και Boeing καλά κρατεί, καθώς οι ΗΠΑ απειλούν ότι θα επιβάλλουν νέους δασμούς στις εισαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων ως «τιμωρία» για τις παράνομες, κρατικές επιδοτήσεις στην Airbus, με την E.E. να ξεκαθαρίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα απαντήσει με αντίποινα. Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ απείλησαν με δασμούς σε ευρωπαϊκές εισαγωγές, μπύρας, τζιν, ελιών, τυριών και άλλων προϊόντων ανεβάζοντας έτι μία φορά τους τόνους στην πολύχρονη αυτή διαμάχη. Τη Δευτέρα ο Επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε., Φιλ Χόγκαν, ερωτηθείς για το θέμα, υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον έχει απορρίψει κάθε προσπάθεια να βρεθεί ένας διακανονισμός που θα δώσει τέλος στη διαμάχη.

    Ισχυρές απώλειες καταγράφουν αυτή την ώρα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να βρίσκεται στο -1,55% και τον DAX στην Φρανκφούρτη να βρίσκεται στις 12.565 μονάδες και στο -1,32%. Ανάλογο είναι το κλίμα και στα χρηματιστήρια του νότου, με τον ιταλικό FTSE MIB να βρίσκεται στο -0,12% και τον IBEX 35 στη Μαδρίτη στο -1,15%.

    Σε αυτό το κλίμα, τα μελλοντικά συμβόλαια του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 222 μονάδες, ενώ τα futures του ευρύτερου S&P 500 διολισθαίνουν 22,15 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 37,00 μονάδες στο -0,34%.

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ