• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Απώλειες 200 μονάδων για Dow Jones – Γιατί βυθίστηκε ξανά η μετοχή της UnitedHealth


    Με απώλειες ξεκίνησε την χρηματιστηριακή εβδομάδα η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναζητούν περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

    Παρά το θετικό κλίμα που βγαίνει από τον Λευκό Οίκου, η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί. Το δημοσίευμα της WSJ για ενδεχόμενη συμφωνία μέσα στον Μάρτιο, μπορεί να έδωσε ώθηση στην αρχή της συνεδρίασης, αλλά δεν στάθηκε ικανό να παραμείνει μέχρι το τέλος το αρχικό θετικό κλίμα για τους τρεις δείκτες.

    Άλλωστε, την ίδια ώρα,τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές, που παρατηρούν να καταγράφεται κόπωση στους σχετικούς δείκτες. Τη Δευτέρα σειρά είχαν τα στοιχεία γύρω από τις κατασκευαστικές δαπάνες, οι υποχώρησαν 0,6% τον Δεκέμβριο. Συνεχίζοντας έτσι τα απογοητευτικά μάκρο της προηγούμενης εβδομάδας γύρω από τους μεταποιητικούς δείκτες, οι οποίοι βρέθηκαν σε χαμηλό τριετίας.

    Από τα εταιρικά νέα, ξεχώρισε η πτώση της μετοχής της AT&T κατά -2,73%, καθώς ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε σχέδια για την ενοποίηση των θυγατρικών του.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.819,65 μονάδες, υποχωρώντας κατά -0,79% ( πτώση 206,67 μονάδων).

    Από τις 30 μετοχές, 11 σημείωσαν άνοδο και 19 πτώση, με την μετοχή της UnitedHealth Group να σημειώνει για τρίτη φορά μέσα στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις τις βαριές απώλειες, υποχωρώντας κατά -4,12%.

    Αιτία του sell off των τελευταίων ημερών είναι η εισαγωγή του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Trump, «Medicare for all», το οποίο προτείνει ένα απλοποιημένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, μεταβαίνοντας σε ένα μοντέλο που οι δαπάνες θα καλύπτονται από ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα, και όχι από πολλές πηγές όπως σήμερα, με τη μετάβαση από το σημερινό σύστημα να διαρκεί μόλις δύο χρόνια. Αν και οι αναλυτές υποδεικνύουν ότι η νομοθεσία έχει ελάχιστες πιθανότητες να προχωρήσει, οι επενδυτές συνεχίζουν να προβληματίζονται, καθώς το Κογκρέσο εξακολουθεί να αισθάνεται πίεση να αναλάβει δράση για τη μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.792,81 μονάδες με πτώση -0,39%, ενώ ο  Nasdaq στις 7.577,57 με απώλειες -0,23%.



    ΣΧΟΛΙΑ