• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Άνοδο για Dow Jones με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές

    Wall Street


    Με κέρδη άνοιξαν την εβδομάδα στη Wall Street ο Dow Jones και ο S&P 500, την ώρα που το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στην πολιτική σκηνή και τις ενδιάμεσες εκλογές. Ωστόσο, αρνητική ήταν η μέρα για τον τεχνολογικό Nasdaq, καθώς η πτώση της μετοχής της Apple, η οποία έκλεισε σήμερα στο -2,84% μετά το -6,6% της Παρασκευής, να βαραίνει για μια ακόμα μέρα το κλίμα για τις τεχνολογικές μετοχές.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.461,70 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 190,87 μονάδων (+0,76%). Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.738,32 μονάδες, με άνοδο 0,56% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 7.328,85 με πτώση 0,38%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, 25 έκλεισαν με άνοδο και 5 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η IBM (+3,80%), η Chevron (+3,74%) και η McDonald’s (+2,05%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Apple (-2,84%), η Goldman Sachs (-0,44) και η Exxon Mobil (-0,38%).

    Πέρα από τις αυριανές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θεωρείται αμφίβολο, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της FED για τα αμερικανικά επιτόκια την Τετάρτη. Παράλληλα, ενδιαφέρον συνεχίζει να υπάρχει και για τις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά και τις δηλώσεις του Κινέζου προέδρου Xi Jinping, ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει την κριτική ότι οι εμπορικές πρακτικές που εφαρμόζει είναι “άδικες”, μειώνοντας τους δασμούς και ανοίγοντας περαιτέρω την οικονομία στις εισαγωγές.

    Την ίδια ώρα, τα βλέμματα στράφηκαν και στην ενεργοποίηση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, με τον πρόεδρο Τραμπ να δηλώνει πάντως πως επιθυμεί να επιβάλει σταδιακά κυρώσεις στην πετρελαϊκή αγορά του Ιράν, επικαλούμενος ανησυχίες για αναταράξεις στις αγορές ενέργειας και πρόκληση ραγδαίας ανόδου των τιμών παγκοσμίως.



    ΣΧΟΛΙΑ