• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Άνοδο για Dow Jones «δείχνουν» τα futures μετά τις ανακοινώσεις Moderna – Χάνει έδαφος ο Nasdaq

    • NewsRoom


    Κατακόρυφη άνοδος παρατηρείται στις αγορές μετά την ελπιδοφόρα είδηση από το μέτωπο την πανδημίας, αφού πριν από λίγη ώρα η Moderna ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο κατά της Covid-19 το οποίο βρίσκεται στο τρίτο στάδιο, παρουσιάζει αποτελεσματικότητα στο 94,5%, γεγονός που δίνει νέα πνοή αισιοδοξίας στα χρηματιστήρια παγκοσμίως.

    Δυναμικό ξεκίνημα εβδομάδας εκτιμάται και στην Wall Street, μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης σε S&P 500 και Russell 2000. Τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 σημείωσαν σημαντικά κέρδη την εβδομαδα που μας πέρασε, χάρη στα θετικά αποτελέσματα από τις κλινικές έρευνες για το εμβόλιο της Pfizer και το «φορτσάρισμα» των μετοχών την Δευτέρα. Έτσι ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 4,1% σε επίπεδο εβδομάδας και ο S&P 500 με κέρδη 2,16%. Αντίθετα με απώλειες 0,6% σε εβδομαδιαίο επίπεδο έκλεισε ο Nasdaq, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας έδειξαν να χάνουν έδαφος κατά τις πρώτες ημέρες και να παίρνουν ξανά τα πάνω τους από την Πέμπτη.

    Το σπουδαίο νέο της ημέρας δεν είναι άλλο από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του εμβολίου της Moderna. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι προκαταρκτική ανάλυση δεδομένων από μια μεγάλη κλινική δοκιμή τελικού σταδίου κατέδειξε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φτάνει το 94,5%. Έκτοτε οι δείκτες χρηματιστηρίων στις σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως παρουσιάζουν κατακόρυφη άνοδο, γεγονός που αποτυπώνεται και στα μελλοντικά συμβόλαια στις ΗΠΑ. Tα futures των Dow Jones και S&P 500 παρουσιάζουν άλμα πάνω από 1%, με τον Nasdaq όμως να πραγματοποιεί αντίθετη πορεία.

    Ο κορονοϊός συνεχίζει να πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού πλέον τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ξεπέρασαν τα 11 εκατ. και οι νεκροί τις 246.000. Στο Σικάγο, θα επιβληθούν εκ νέου περιοριστικού μέτρα από σήμερα, ενώ στη Νέα Υόρκη οι αρχές επέβαλαν νέα μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια.

    Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει εμβολιασμός «σε μερικές εβδομάδες», αλλά εξέφρασε για ακόμη μια φορά την σθεναρή αντίθεσή του στην επιβολή μέτρων όπως αυτά που εφαρμόζονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    Στην Ευρώπη το κλίμα είναι αισιόδοξο με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κερδίζει 1,7% και τον DAX στην Φρανκφούρτη να ενισχύεται στις 13.222 μονάδες ή στο 1,1%. Υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι στις 5.503 μονάδες στο 2,34%, με τον ευρύτερο Stoxx 600 να κερδίζει 1,36%.

    Τα futures του Dow Jones προσθέτουν 491 μονάδες ή 1,67% και αυτά του S&P 500 κερδίζουν κοντά στις 35 στο 1%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν στις 11.903 μονάδες ή στο 0,35%.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Νέες ελπίδες: Στο 94,5% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό

    Ebury: Η εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές – Τα ασφαλή καταφύγια δοκιμάζονται εν μέσω αισιοδοξίας για το εμβόλιο

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ