• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικό ξέσπασμα στο άνοιγμα της Πέμπτης μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Σε ανοδικό έδαφος επιστρέφουν στο άνοιγμα της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αντιδρώντας από τις βαριές χθεσινές απώλειες που προκάλεσαν τα αρνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

    Οι τιμές ρεκόρ που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από το υπουργείο Εμπορίου προκάλεσαν νέες ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς η αγορά φοβάται πως η ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού θα οδηγήσει τη FED σε αλλαγή της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων, η οποία βοήθησε την προηγούμενη χρονιά τον Nasdaq να επιτύχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των χρηματιστηριακών δεικτών.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών , από πλευράς μάκρο, εστιάζεται σήμερα στα εβδομαδιαία στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για τις αρχικές αιτήσεις για καταβολή επιδόματος ανεργίας, οι οποίες υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα στις 473.000, από 507.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως ο αριθμός τους θα υποχωρούσε μόλις στις 490.000.

    Αντίθετα, με ψυχραιμία αντιμετωπίστηκε η άνοδος του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, στο +6% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά παρακολουθεί την βουτιά των κρυπτονομισμάτων, μετά την απόφαση του Elon Mask να μην επιτρέψει την χρήση των bitcoins ως μέσο πληρωμής για τις πωλήσεις της Tesla, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του ψηφιακού νομίσματος. Η μετοχή της Tesla κινείται νευρικά, παραμένοντας ωστόσο σε θετικό έδαφος.

    Τέλος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφερε πως πολύ σύντομα θα αποκατασταθούν τα προβλήματα στις ανατολικές ακτές με τον εφοδιασμό καυσίμων που προκάλεσε η κυβερνοεπίθεση στον αγωγό της Colonial Pipeline. O αγωγός άρχισε και πάλι τη λειτουργία του νωρίτερα σήμερα.

    Σε αυτό το κλίμα, συμπληρώνοντας την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται στις  34.085,03 μονάδες, με άνοδο 1,48%, ο S&P 500 στις 4.119,90 μονάδες με άνοδο 1,40% ενώ ο Nasdaq στις 13.215,35 μονάδες, με άνοδο 1,41%



    ΣΧΟΛΙΑ