• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικά τα futures μετά τα χθεσινά κέρδη

    • NewsRoom
    Wall Street


    Οριακά ανοδικά φαίνεται πως θα ανοίξουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά την επιστροφή τους σε θετικό έδαφος στο κλείσιμο της Πέμπτης.

    Η Wall Street τερμάτισε ένα σερί τριών πτωτικών συνεδριάσεων την Πέμπτη, με τον διευρυμένο S&P 500 να κλείνει 1,06% υψηλότερα, τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να αυξάνεται κατά 0,55% και τον τεχνολογικό Nasdaq να κερδίζει 1,77%.

    Ωστόσο, παρά τα κέρδη αυτά, ο Dow Jones βρίσκεται ένα βήμα από την τέταρτη αρνητική εβδομάδα του τις τελευταίες πέντε εβδομάδες και ο S&P 500 οδεύει προς τη δεύτερη αρνητική εβδομάδα στη σειρά. Ο Nasdaq, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται κοντά στο να σπάσει ένα αρνητκό σερί 4 εβδομάδων, καθώς σε επίπεδο εβδομάδας κερδίζει 0,8%.

    Οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με τα πρακτικά της συνεδρίασης της FDA τον Απρίλιο, τα οποία έδειξαν ότι τα μέλη της FOMC είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για πιθανή μείωση των προγραμμάτων αγοράς περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας.

    Τα παγκόσμια ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό συνέχισαν να προσελκύουν αγοραστές την εβδομάδα που έληξε στις 19 Μαΐου, καθώς οι επενδυτές προστατεύονταν από την αύξηση των τιμών καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, τα ομόλογα, η αξία των οποίων τιμολογείται σε μετρήσεις του πληθωρισμού, προσέλκυσαν καθαρά 1,92 δισ. δολάρια, ή περίπου το ένα τρίτο των συνολικών παγκόσμιων εισροών ομολόγων. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Απρίλιο, προκαλώντας ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από ό, τι αναμένει σήμερα.

    Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τους δείκτες PMI σε μεταποίηση και υπηρεσίες τα οποία αναμένεται να επιβεβαιώσουν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης.

    Τα στοιχεία έδειξαν νέα χαμηλά στις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την Πέμπτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ οι αρχικές αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 34.000 σε σχέση με την προηγούμενη, στις 444.000. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 450.000.

    Στις εταιρικές ειδήσεις, η Applied Materials είναι πιθανόν να βρεθεί στο επίκεντρο μετά την τριμηνιαία έκθεσή της που ανέφερε λεπτομερώς τις τριμηνιαίες πωλήσεις ρεκόρ καθώς η παγκόσμια έλλειψη τσιπ ενίσχυσε τις επιχειρήσεις εξοπλισμού της. Η Home Depot ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων αργά την Πέμπτη, μετά την δημοσιοποίηση των εξαιρετικών αποτελεσμάτων τριμήνου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    Η μετοχή της Home Depot προσθέτει λίγο πριν το άνοιγμα 0,8%, η Ford σημειώνει άνοδο 2%, συνεχίζοντας τα κέρδη της Πέμπτης μετά την ανακοίνωση του κολοσσού αυτοκινήτων ότι είχε 20.000 κρατήσεις για τη νέα ηλεκτρική F-150. Η μετοχή της Tesla αυξήθηκε κατά 1,9%, βοηθούμενη από τα κέρδη στην τιμή του Bitcoin, η οποία αυτή τη στιγμή κινείται λίγο πάνω από τα 41.000 δολάρια και αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αύξησε την τιμή των αυτοκινήτων Model 3 και Model. Η Coinbase προσθέτει επίσης 1,5%.

    Στο κλίμα αυτό, λίγο πριν το άνοιγμα της Παρασκευής, τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,4%, του S&P 500 κερδίζουν 15 μονάδες ή 0,34% ενώ του τεχνολογκού Nasdaq σημειώνουν επίσης μικρή άνοδο 0,34%.



    ΣΧΟΛΙΑ