• Οικονομία

    Τζέιμς Μπούλαρντ: Θα πόνταρα στο σενάριο της «ήπιας προσγείωσης»

    Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέημς Μπούλαρντ

    Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέημς Μπούλαρντ


    Αισιόδοξος πως η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μια «ήπια προσγείωση», πραγματοποιώντας τον στόχο της FED για επιστροφή του πληθωρισμού στο 2% χωρίς να υπάρξει ύφεση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed St Louis, Τζέιμς Μπούλαρντ.

    «Ναι, η οικονομία θα μπορούσε να περιπέσει σε ύφεση, ωστόσο αυτό δεν είναι το βασικό μας σενάριο», παραδέχθηκε ο Μπούλαρντ, μιλώντας στη Μινεάπολη. «Θεωρώ ότι το πιθανότερο σενάριο είναι χαμηλή ανάπτυξη, ίσως και μια κάπως λιγότερη σφιχτή αγορά εργασίας μαζί με αποκλιμακούμενο πληθωρισμό. Νομίζω ότι όλοι σας θα πρέπει να ποντάρετε σε αυτό το σενάριο», πρόσθεσε.

    Ο Μπούλανρτ, ο οποίος δεν συμμετέχει στην εφετινή σύνθεση της επιτροπής FOMC για τη νομισματική πολιτική της FED, υποστήριξε πως τα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, και τα οποία έδειξαν πτώση της ανεργίας στο 3,4% τον Απρίλιο, ήταν κάπως ισχυρότερα του αναμενομένου. Όπως εξήγησε, οι ανοικτές θέσεις εργασίας είναι σημαντικά περισσότερες σε σχέση με την προ-πανδημίας εποχή.

    «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σφιχτή αγορά εργασίας. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να την ψυχράνουμε», ανέφερε. «Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί ως προς αυτό το σημείο και να το κατανοήσουμε».

    Διαβάστε επίσης

    Μπάιντεν: Οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν σε ομηρεία την οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ