• ΑΓΟΡΕΣ

    Τo Bitcoin ξεπέρασε τα 6.400 δολάρια

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin απέδωσε περισσότερο από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αγορές αυτήν την εβδομάδα.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σκαρφάλωσε στα 6.426,83 δολάρια την Παρασκευή, με τα κέρδη της εβδομάδας να ξεπερνούν το 12%. Το Bitcoin έχει ενισχυθεί περισσότερο από 70% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

    Τις προηγούμενες ημέρες, το κρυπτονόμισμα έσπασε το φράγμα των 6.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τα μέσα Νοεμβρίου. Εξακολουθεί ωστόσο να αγωνίζεται να ανακάμψει οπουδήποτε κοντά στο υψηλό όλων των εποχών ύψους $20.000, το οποίο έφτασε στα τέλη του 2017.

    Ο Brian Kelly, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BKCM, απέδωσε την ανάκαμψη στο πρόσφατο θεσμικό ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα από μεγάλα ιδρύματα. Η Fidelity Investments σχεδιάζει να επιτρέψει στους πελάτες της να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά νομίσματα, ανέφερε το Bloomberg νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

    “Ενώ πολλοί επενδυτές έχουν καταφύγει στην Coinbase τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούμε να αναμένουμε μεγάλη ζήτηση από τους επενδυτές λιανικης”, ανέφερε ο Kelly. “Προσοχή όμως, η χρονογράφηση των ροών από αυτούς τους γίγαντες της λιανικής να αποδειχθεί δύσκολο.”

    Η Kelly είπε ότι πολλοί επενδυτές έχουν «καεί» από πολλαπλούς ψευδείς συναγερμούς σχετικά με την έγκριση του επενδυτικού ταμείου συναλλαγής Bitcoin, ή ETF. Σε αυτή την περίπτωση, “οι συμμετέχοντες στην αγορά δεν φαίνεται να έχουν αποτιμήσει τις επιπτώσεις των δύο μεγαλύτερων χρηματιστηριακών εταιρειών λιανικής που προσφέρουν συναλλαγές κρύπτο”, ανέφερε.

    Το Bitcoin εξακολουθεί να είναι το μήλο της έριδος μεταξύ των πιστών και των σκεπτικιστών του.

    Ο οικονομολόγος Nouriel Roubini, γνωστός για την πρόβλεψη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αποκάλεσε τα κρυπτονομίσματα “μητέρα και πατέρα όλων των φουσκών” στο συνέδριο SALT 2019 στο Λας Βέγκας. Ο Roubini συζητούσε με τον «ταύρο» του Bitcoin και πρώην διευθυντή hedge fund Michael Novogratz, ο οποίος το αποκαλεί “ένα μικρό θαύμα”.



    ΣΧΟΛΙΑ