• ΑΓΟΡΕΣ

    Το ναυάγιο στο Washington Group έστειλε στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών – «Βαρίδια» οι τράπεζες, ΔΕΗ και ΟΤΕ

    απογοητευμένος χρηματιστής στην Κίνα


    Με τον τζίρο να παραμένει κολλημένος στο επίπεδο των 30-40 εκατ. ευρώ για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και την δραστηριότητα να παραμένει υποτονική, το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ισχνά κέρδη, στα οποία κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, υποχωρώντας τελικά μπροστά στην πίεση των πωλητών.

    Τα βλέμματα της αγοράς παραμένουν στραμμένα στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και το EuroWorking Group που πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι. Τα νέα προς το παρόν είναι αρνητικά, καθώς κατά τη συνεδρίαση του Washington Group, το μεσημέρι της Πέμπτης, η Γερμανία εμφανίστηκε ανυποχώρητη ως προς το θέμα του χρέους, παραμένοντας σταθερή στη θέση για περιορισμένες ελαφρύνσεις, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο το ΔΝΤ από την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
    Αποτέλεσμα της είδησης ήταν οι πιέσεις, κυρίως στις τραπεζικές μετοχές (ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,81% στις 882,03 μονάδες), να αυξηθούν καθώς πλησίαζε προς το τέλος της η συνεδρίαση. Πέρα από τις τράπεζες, σημαντικές απώλειες σημείωσαν και οι ΔΕΗ με τον ΟΤΕ, οι οποίες μαζί με το χαμηλό ενδιαφέρον έστρεψαν σε αρνητικό έδαφος τον Γενικό Δείκτη κατά το τελευταίο ημίωρο.
    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με απώλειες 0,31% στις 778,62 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ των 778,62 μονάδων (-0,31%) και των 786,69 μονάδων (+0,72%).
    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 38,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 18,8 εκατ. τεμάχια.
    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,64%, στις 2.040,63 μονάδες, ενώ στο +0,20% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.229,16 μονάδες.
    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της Μυτιληναίος (2,06%) και του Τιτάνα (2,01%).
    Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν η Alpha Bank (-2,75%), ο ΟΤΕ (-2,22%), η ΔΕΗ (-2,05%), η Εθνική (-1,77%) και η Eurobank (-1,78%).



    ΣΧΟΛΙΑ