• ΑΓΟΡΕΣ

    To κλειστό meeting του Κυριάκου Μητσοτάκη με 10 fund managers

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τετ α τετ με εκπροσώπους από τους μεγαλύτερους οίκους διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως, αλλά και συμμετοχή σε κλειστή συνάντηση και πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης ομιλίας του σε θεσμικούς επενδυτές είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο του συνεδρίου για την ελληνική κεφαλαιαγορά που διοργάνωσε η Morgan Stanley με την ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ -0,19% 5,15 .

    Λίγο πριν από την ομιλία του στους ξένους διαχειριστές, περίπου 250 εκπρόσωποι funds ήταν παρόντες, εστάλη κατεπείγον e mail σε εκπροσώπους περίπου δέκα επενδυτικών οίκων για συνάντηση σε κλειστό group 10 ατόμων σε άλλο χώρο από εκεί που πραγματοποιείτο το roadshow, το οποίο, σημειωτέον, ολοκληρώνεται σήμερα. Τον πρωθυπουργό, κατά τις πληροφορίες, συνόδευαν τόσο ο οικονομικός του σύμβουλος Άλεξ Πατέλης, όσο και ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ κ. Γιάννος Κοντόπουλος.

    Η πρόσκληση απευθύνθηκε στους διαχειριστές και επικεφαλής  funds με τα περισσότερα υπό διαχείριση κεφάλαια και κατά καιρούς έχουν εκφραστεί θετικά να αυξήσουν τις θέσεις τους ή να ανοίξουν νέες στην ελληνική αγορά.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντα, το κλίμα ήταν πολύ ζεστό για την Ελλάδα και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ακόμα και το 2023 που είναι χρονιά εκλογών, η χώρα μας, όπως τονίστηκε κατά τις πληροφορίες στα τετ α τετ με τους ξένους θεσμικούς, θα εμφανίσει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο μέχρι 2%, όταν οι υπόλοιπες χώρες θα παρουσιάζουν ύφεση ή οριακή ανάπτυξης εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.

    Ταυτόχρονα, το ρυθμισμένο χρέος και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα έχουν σαν αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του Δημοσίου χρέους, ενώ ανεξάρτητα από το χρόνο των εκλογών, η επενδυτική βαθμίδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

    Αυτά ήταν, σύμφωνα με πηγές που παρίσταντο στην εκδήλωση, αυτά που ήθελαν να ακούσουν οι ξένοι διαχειριστές. Η πρώτη μέρα, εκτός από την ομιλία του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή του επικεφαλής διαχείρισης της Morgan Stanley κ. Franck Petitgas, περιλάμβανε τις τοποθετήσεις των κ.κ. Πατέλη και Κοντόπουλου και το απόγευμα την παρουσίαση των ελληνικών τραπεζών από τους επικεφαλής τους Π. Μυλωνά (ΕΤΕ), Φωκίων Καραβία (Eurobank), Βασίλη Ψάλτη (Alpha) και Χρήστο Μεγάλου (Πειραιώς).

    Σχετικά με τις εκλογές, ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερώτηση από ξένο διαχειριστή για να υπογραμμίσει ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023.

    Μάλιστα κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι Έλληνες συνομιλητές των ξένων ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα, είτε επιτευχθεί αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, είτε από τη δεύτερη, αφού θα μεσολαβήσουν το πολύ τρεις εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Μπαίνει στη νέα εποχή με όπλο τη ρευστότητα – Στο Λονδίνο ο Μπουλούτας για συναντήσεις με funds

    Deutsche Bank: Η ύφεση θα φέρει πτώση στις μετοχές έως 33% – Πότε τα κέρδη θα επιστρέψουν το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ