• ΑΓΟΡΕΣ

    Το διήμερο roadshow της Morgan Stanley, το Fidelity, ο Μυτιληναίος και ο MSCI

    Χρηματιστήριο: Ο Μυτιληναίος κοιτάζει τα 15,50 μετά το ρεκόρ, απορροφούν την προσφορά ΕΤΕ και Alpha

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Για πρώτη φορά η Morgan Stanley αναλαμβάνει την παρουσίαση συγκεκριμένης εισηγμένης στο Χ.Α. εταιρείας και όχι περισσοτέρων σε διήμερο roadshow.

    Πρόκειται για τον Μυτιληναίο, που χθες Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου και την Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, ο αμερικανικός οίκος έχει αναλάβει την παρουσίαση της εισηγμένης σε εκπροσώπους 14 – 15 funds.

    Η μετοχή, σημειωτέον, βρέθηκε κάτω από τα 15 ευρώ μία ημέρα πριν από την κρίσιμη για την ίδια την αγορά ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ κι ένα μήνα, η Fidelity ήταν συστηματικός πωλητής στη μετοχή, διοχετεύοντας στην αγορά περισσότερο από 2,2 εκατ. τεμάχια.

    Πολλές από τις πωλήσεις του αμερικανικού fund συνδέονται με την πρόθεσή του να κατοχυρώσει ρευστότητα για να τη διοχετεύσει στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμερικανικό fund ρευστοποίησε καθώς η περίοδος αυτή συνέπιπτε με το κλείσιμο των βιβλίων στις ΗΠΑ.

    Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή «απελευθερώθηκε» από έναν ισχυρό παράγοντα που σε άλλες … εποχές θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Το stop φαίνεται ότι ήρθε στα 13,80 ευρώ, ενώ η συγκυρία με την κούρσα στην τιμή του φυσικού αερίου, δεν ήταν και η καλύτερη.

    Πλην όμως, όπως διαπίστωσε στην έκθεσή της η Eurobank Equities, που έγινε γνωστή χθες, η αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου είναι η μία όψη του νομίσματος ως προς την διαμόρφωση των μελλοντικών οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου, η άλλη άποψη είναι η κούρσα στις τιμές των πρώτων υλών, άρα και του αλουμινίου, που η Μυτιληναίος είναι ένας από τους πρωτοπόρους στην Ευρώπη.

    Είναι γνωστό ότι η χρηματιστηριακή αύξησε την τιμή στόχο από τα 18,70 ευρώ που ήταν ο πήχης πριν, στα 22 ευρώ.

    Τούτο συνέπεσε με το roadshow που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Morgan Stanley χθες. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι στις 11 Νοεμβρίου γίνεται η εξαμηνιαία αναθεώρηση του MSCI. Aναθεώρηση κατά την οποία η Μυτιληναίος αποτελεί ένα από τα ισχυρά φαβορί προκειμένου να συμπεριληφθεί.

    Με την μετοχή στα 14,98 ευρώ, η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 2,140 δισ. Ευρώ. Αν αφαιρεθεί το ποσοστό του βασικού μετόχου κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου και το ποσοστό των ιδίων μετοχών, η καθαρή κεφαλαιοποίηση που καλείται να εξετάσει η Morgan Stanley για να συμπεριλάβει τη μετοχή στους δείκτες της είναι πολύ πάνω από το όριο του 1 δισ. δολάρια., αφού η καθαρή κεφαλαιοποίηση του ομίλου διαμορφώνεται στο 1,459 δισ. Ευρώ.

    Πάντως, στελέχη προσκείμενα στον όμιλο αναφέρουν ότι οι επαφές με εκπροσώπους των ξένων funds είναι σχεδόν καθημερινές, οι ερωτήσεις των οποίων εστιάζονται σε θέματα επικαιρότητας, κυρίως ως προς τις επιπτώσεις από την κούρσα της τιμής του φυσικού αερίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley: Η προσοχή πλέον στρέφεται στην πιστωτική επέκταση, προτιμητέα επιλογή η Eurobank

    Στα 22 ευρώ βλέπει η Eurobank Equities τον Μυτιληναίο

    Χρηματιστήριο: 7Χ7 για τη ΔΕΗ – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος έδωσαν το τέταρτο θετικό πρόσημο στον δείκτη



    ΣΧΟΛΙΑ