• Think Tanks

    Σκανδαλο Weinstein: Δινουν ρευστό για να σωθεί το στούντιο Weinstein

    • NewsRoom

    Harvey Weinstein


    Η ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία του Thomas Barrack, Colony Capital, βρίσκεται σε συνομιλίες για να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας The Weinstein Company, ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι δύο εταιρείες. Η κίνηση γίνεται μία εβδομάδα και κάτι μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για το κινηματογραφικό στούντιο και εταιρεία διανομής όταν ο πρώην πρόεδρός της, Harvey Weinstein κατηγορήθηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ή επιτέθηκε σε περισσότερες από 50 γυναίκες.

    Η Colony Capital θα παράσχει άμεσα μία ένεση ρευστότητας στην εταιρεία καθώς οι δύο διαπραγματεύονται μια ενδεχόμενη πώληση του συνόλου ή ενός σημαντικού τμήματος του ενεργητικού της. Δεν είναι γνωστό πόσα χρήματα θα επενδύσει.

    Της Natalie Robehmed/Forbes

    “Πιστεύουμε ότι η επένδυση και χορηγία της Colony θα συμβάλει στη σταθεροποίηση των τρεχουσών δραστηριοτήτων της εταιρείας, καθώς επίσης θα δώσουν μία κάποια ανακούφιση στους σημαντικούς εταίρους μας στους τομείς της διανομής και της παραγωγής αλλά και τους ταλαντούχους συνεργάτες μας από όλο τον κόσμο”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Tarak Ben Ammar, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της The Weinstein Company.
    Οι οικονομικοί όροι της επένδυσης δεν δημοσιοποιήθηκαν αμέσως. Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να κάνουν περαιτέρω σχόλια.

    Η Colony Capital που εδρεύει στο Λος Άντζελες είναι ο  βραχίονας επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων του ομίλου Colony NorthStar Inc. Ιδρύθηκε από τον πρώην δισεκατομμυριούχο Thomas Barrack τον νεότερο το 1991 και ειδικεύεται στα μη επιθυμητά πάγια.

    “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επενδύσουμε στην εταιρεία The Weinstein Company και να την βοηθήσουμε να προχωρήσει”, δήλωσε ο Barrack. “Θα βοηθήσουμε ώστε η εταιρεία να ανακτήσει την κορυφαία θέση που δικαιούται στην ανεξάρτητη κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία”.

    Ο Weinstein απολύθηκε από την κινηματογραφική και τηλεοπτική εταιρεία της οποίας ήταν ένας εκ των ιδρυτών μετά από ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Παρά τις δηλώσεις της για το αντίθετο, η εταιρεία αναμενόταν να κλείσει, να πτωχεύσε ή να πουληθεί.

    Η Colony Capital πιθανότατα θα αγοράσει ορισμένα ή όλα τα περιουσιακά στοιχεία της The Weinstein Company με σημαντική έκπτωση. Πηγές λένε ότι τα πάγιά της έχουν υποτιμηθεί υπό το πρίσμα των κατηγοριών και σήμερα κατέχουν ένα μέρος μόνο από την αξία που ανέφεραν οι εκτιμήσεις της Weinstein το 2016, οι οποίες προσδιόριζαν την αξία της εταιρείας έως και στα 800 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είναι γνωστή για τις μικρές της ταινίες που όμως κερδίζουν βραβεία Oscar, αν και τα τελευταά χρόνια δραστηριοποιείται και με στην τηλεόραση, παράγοντας εκπομπές όπως το Project Runway.



    ΣΧΟΛΙΑ