• Think Tanks

    Σχεδόν ένας στους τρεις ανθρώπους στον κόσμο χρησιμοποιεί το Facebook


    Περίπου 2,41 δισεκατομμύρια άνθρωποι – ή σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού – αλληλεπιδρούν με το Facebook τουλάχιστον μία φορά το μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του κολοσσού των social media.

    Η αύξηση των μηνιαίων ενεργών χρηστών του Facebook έχει υπάρξει θεαματική από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

    Πριν από 15 χρόνια, το Facebook είχε 1 εκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες, όπως δείχνει αυτό το γράφημα από το Statista.

    Συμπεριλαμβανομένων και άλλων υπηρεσιών της οικογένειας του Facebook (WhatsApp, Instagram, Messenger), οι αριθμοί γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι. Περίπου 2,7 δισεκατομμύρια από εμάς χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες κάθε μήνα. Και τα 2,1 δισεκατομμύρια χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα από αυτά κάθε μέρα.

    Οι απαρχές του Facebook

    Ο Mark Zuckerberg και οι συνιδρυτές του Dustin Moskovitz, Chris Hughes και Eduardo Saverin ξεκίνησαν το «TheFacebook» ενώ φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ τον Φεβρουάριο του 2004.

    Αρχικά διαθέσιμο μόνο στους μαθητές του Χάρβαρντ, μέσα σε ένα μήνα είχε επεκταθεί στο Στάνφορντ, το Γέιλ και το Κολούμπια.

    Μέχρι το τέλος του 2004, είχε φθάσει το 1 εκατομμύριο χρήστες, και μέχρι το 2005 είχε γίνει απλά «Facebook» και έφτασε τα 6 εκατομμύρια χρήστες. Τον Οκτώβριο του 2012 έφτασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών

    Σήμερα, η εταιρεία έχει περίπου 40.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης σε δεκάδες γραφεία σε όλο τον κόσμο από την Ατλάντα μέχρι τη Ζυρίχη.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org και συγγραφέας είναι o Joe Myers



    ΣΧΟΛΙΑ