• Business

    Η 26χρονη πίσω από το κρυπτονόμισμα Libra του Facebook


    Στις 12 Φεβρουαρίου 2018, ο επενδυτής κρυπτονομισμάτων και τεχνολόγος της Silicon Valley, Howard Wu, προσκλήθηκε στα κεντρικά του Facebook στο Menlo Park για να συζητήσουν τις συνέπειες, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους του νέου ψηφιακού νομίσματος του Facebook.

    Η πρόσκληση δεν προήλθε από τον επικεφαλής της Facebook, Mark Zuckerberg, ή τον αντιπρόεδρο David Marcus, τον σημερινό επικεφαλής του πρότζεκτ «Libra» του Facebook και του πορτοφολιού Calibra.

    Αντ ‘αυτού, συναντήθηκε με τη Morgan Beller, μια μάλλον νέα υπάλληλο στη μονάδα εταιρικής ανάπτυξης της Facebook.

    Οι ερωτήσεις της Beller ήταν συναρπαστικές, αν όχι παρατραβηγμένες.

    “Αν είχατε μια πλατφόρμα με πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, πώς θα προσπαθούσατε να ενσωματώσετε την τεχνολογία blockchain στην πλατφόρμα;” θυμάται ο Wu την Beller να ρωτάει, μιλώντας στο CNBC.

    Μέχρι το τέλος της συνάντησής τους, ο Wu έφυγε από τα γραφεία του Facebook αισθανόμενος έναν συνδυασμό ενθουσιασμού και αβεβαιότητας.

    Από τότε που ανακοινώθηκε το ψηφιακό νόμισμα Libra τον Ιούνιο, ο Marcus ήταν το δημόσιο το πρόσωπο των δύο έργων, ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες σε blogs και παραχωρώντας συνεντεύξεις Τύπου.

    Ωστόσο, στην κοινότητα της τεχνολογίας blockchain, η Beller είναι γνωστή ως η κινητήρια δύναμη πίσω από την είσοδο του Facebook στα κρυπτονομίσματα. Στο LinkedIn, η Beller παραθέτει τον εαυτό της ως επικεφαλής της στρατηγικής για το Calibra, καθώς και ως συν-δημιουργός του Libra – ένα από τα τρία άτομα στο πρότζεκτ αυτό, μαζί με τον Marcus και τον Αντιπρόεδρο Kevin Weil.

    Η Beller είναι 26 ετών και οι άνθρωποι γύρω της την περιγράφουν ως χαρισματική, αισιόδοξη και γεμάτη ενέργεια, σύμφωνα με τις συνεντεύξεις που διεξήγαγε το CNBC.

    Η Beller κατάφερε να πείσει την εταιρεία να πάρει στα σοβαρά την τεχνολογία blockchain και στις 8 Μαΐου 2018 το έργο ξεκίνησε επίσημα με την Beller να εργάζεται στο Libra με τον Marcus, ο οποίος ήταν προηγουμένως υπεύθυνος του Messenger του Facebook.

    Η Beller μπορεί να μην έχει υψηλό προφίλ, αλλά έχει εμπειρία στα κρυπτονομίσματα, δήλωσε ο Bill Barhydt, Διευθύνων Σύμβουλος της Abra, μιας startup στην Καλιφόρνια. Ο Barhydt ανέφερε ότι η Beller έχει περάσει πολύ χρόνο στην κοινότητα των crypto, πραγματοποιώντας συναντήσεις με ανθρώπους όπως ο Wu και παρακολουθώντας συνέδρια επικεντρωμένα στην τεχνολογία.

    “Το Facebook έχει χάσει έδαφος από όλες τις παραβιάσεις της ιδιωτικότητας και των ερευνών εναντίων του”, δήλωσε ο Wu. “Γι ‘αυτό είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον στο εσωτερικό, ο οποίος προσπαθεί πολύ να υποστηρίξει καλύτερα πρότυπα”.

    “Αν χρειαζόμουν κάποιον να λύσει κάτι, έλεγα στη Morgan να το κάνει. Συναντούσε κόσμο, μάθαινε τα πάντα, καταλάβαινε το τοπίο και επέστρεφε”, δήλωσε ο Edward Lichty, επικεφαλής των εταιρικών σχέσεων στην εταιρεία Medium και πρώην προϊστάμενος της Beller.



    ΣΧΟΛΙΑ