• Think Tanks

    Πόσο πρέπει να δουλέψουν οι σημερινοί νέοι στην Ευρώπη μέχρι να πάρουν σύνταξη;

    twenty seven european union flags 3d render


    Η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα μια ενδιαφέρουσα πρόβλεψη για το πόσα χρόνια μπορεί να περιμένει ένα άτομο ότι θα είναι ενεργό στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια της ζωής του. 

    Τα δεδομένα υπολογίζονται σε έτη και βασίζονται σε άτομα που ήταν ηλικίας 15 ετών το 2018. Κατά μέσο όρο, η αναμενόμενη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 36,2 έτη, δηλαδή 3,3 έτη περισσότερο από ό,τι το 2000. Σε μεμονωμένα κράτη μέλη, κυμαίνεται από 31,8 έτη στην Ιταλία έως 41,9 έτη στη Σουηδία. Στην Ελλάδα ανέρχεται σε 32,9 έτη.

    Τα δεδομένα περιλαμβάνουν επίσης αρκετές χώρες εκτός της ΕΕ και τα στοιχεία τους είναι διαφορετικά. Στην Τουρκία για παράδειγμα, ένας σημερινός 15χρονος μπορεί να αναμένει επαγγελματική ζωή 29,4 ετών. Στην Ισλανδία, όμως, ένας 15χρονος μπορεί να αναμένει ότι θα εργαστεί πολύ περισσότερο – 46,3 χρόνια συνολικά. Αλλού, η διάρκεια της εργασίας υπολογίζεται σε 42,7 έτη στην Ελβετία και 39,6 έτη στη Νορβηγία.

    Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο world economic forum.org, σε συνεργασία με το Statista, και συγγραφέας είναι ο Niall McCarthy



    ΣΧΟΛΙΑ