• Think Tanks

    Ένα βήμα πριν από την κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών ο Messi

    • NewsRoom
    Μέσι


    Έπειτα από μήνες φημολογιών, ο Lionel Messi υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο της Barcelona το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με το οποίο δεσμεύεται στον σύλλογο μέχρι το 2021, όταν ο ποδοσφαιριστής θα είναι 34 χρόνων. Το προηγούμενο συμβόλαιο επρόκειτο να λήξει στο τέλος της τωρινής σεζόν. Τον Ιούλιο, ο σύλλογος είχε ανακοινώσει ότι η συμφωνία για το νέο συμβόλαιο ήταν στα σκαριά, αλλά έπρεπε να περάσουν τέσσερις μήνες προκειμένου ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής να συμφωνήσει για τους οικονομικούς όρους. Αν ο Messi δεν υπέγραφε, θα μπορούσε να δεχτεί προσφορές από άλλους συλλόγους από την 1η Ιανουαρίου 2018.

    Πλέον φαίνεται ότι κανείς άλλος σύλλογος δεν είναι σε θέση να αντέξει οικονομικά μια διεκδίκηση του Messi από την Barcelona. Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο, η ρήτρα αποδέσμευσης ανέβηκε στα 700 εκατ. ευρώ, από 300 εκατ. ευρώ του προηγούμενου συμβολαίου. Όπως μεταδίδει η ισπανική El Mundo, ο Messi θα λάβει ένα μπόνους 59,6 εκατ. ευρώ για το νέο συμβόλαιο.

    Αν ο Messi πληρωθεί όλο το μπόνους αυτήν τη χρονιά, θα καταλάβει την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε φέτος να προσθέσει πάνω από 139 εκατ. δολ. από τις συνεργασίες που διατηρεί με προωθητικές-διαφημιστικές καμπάνιες, με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάμεσα στον Floyd Mayweather που έβγαλε πάνω από 200 εκατ. δολ. αλλά και από τον Conor McGregor που κέρδισε περίπου 105 εκατ. δολ. από διαφημίσεις.

    Ο Messi ίσως χρωστά στον Neymar το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής τον Αύγουστο έφυγε από την Barcelona για τη γαλλική PSG. Το συμβόλαιο του Neymar, που έχει διάρκεια έως το 2022, υπολογίζεται ότι θα του προσφέρει 350 εκατ. δολ. και μπόνους προ φόρων. Αλλά ήταν το ποσό εξαγοράς του από την Barcelona, ύψους 263 εκατ. δολ., που άνοιξε τον δρόμο για την αύξηση στο νέο συμβόλαιο του Messi.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes, ο Messi έχει ήδη 530 εκατ. δολ. σε κέρδη από αμοιβές, μπόνους και διαφημίσεις, από την αρχή της καριέρας του. Ποσό το οποίο θα μπορούσε να φτάσει τα 875 εκατ. δολ. έως το τέλος του συμβολαίου. Το Forbes εκτιμά πως η εμπορική αξία του Messi φτάνει τα 13,5 εκατ. δολ., καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην ετήσια λίστα με τους 40 πιο πολύτιμους αθλητές διεθνώς.

    Από τότε που εντάχθηκε στην Barcelona συνέβαλε στο να κερδίσει ο σύλλογος 30 τίτλους, στους οποίους περιλαμβάνονται τέσσερα Champions League και οκτώ ισπανικά πρωταθλήματα. Είναι ο κορυφαίος σκόρερ του συλλόγου με 523 τέρματα σε 602 αγώνες. Την περασμένη Παρασκευή τού απονεμήθηκε το τέταρτο Χρυσό Παπούτσι.

    Πηγή: Forbes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πορεία του Internet όταν η FCC «σκοτώσει» την ουδετερότητα του διαδικτύου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προειδοποίηση-βόμβα: Η εγγύηση καταθέσεων έως 100.000 ευρώ μπορεί σύντομα να μην ισχύει



    ΣΧΟΛΙΑ