• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε δίνη η Τεχνική Ολυμπιακή στον απόηχο των οικονομικών της αποτελεσμάτων

    Steggos

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Επικεφαλής Ολυμπιακής Τεχνικής


    Την πέμπτη διαδοχική μέρα απωλειών καταγράφει η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για τη χρήση του 2018. Οι δύο βασικές διαφοροποιήσεις στον επιχειρηματικό σχεδιασμό της εταιρείας, που αφορούν αφενός στην απομείωση της αξίας του Πόρτο Καράς κατά 72,5 εκατομμύρια ευρώ και αφετέρου στην επισήμανση ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, έχουν οδηγήσει τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής (ΟΛΥΜΠ) σε πτωτική τροχιά από τις 23 Απριλίου, με εμφανώς αυξημένους τζίρους.

    Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δει την κεφαλαιοποίησή της να μειώνεται κατά 14,33% από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι και χθες, με το πτωτικό σπιράλ να ξετυλίγεται και σήμερα, με επιπλέον απώλειες 4,08%.

    Εντυπωσιακή είναι και η ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας στον τίτλο, με τον όγκο να αγγίζει τα 241.051 τεμάχια και τον τζίρο να ανέρχεται στα 2,51 εκατομμύρια ευρώ σε 4 μόλις ημέρες, δεδομένου ότι  ο μέσος όρος του τζίρου της μετοχής για το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν μόλις 27.730 ανά ημέρα.

    Η κατακόρυφη αύξηση της δραστηριότητας αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για έναν τίτλο με περιορισμένο free float, καθώς οι κύριοι μέτοχοι κατέχουν το 63,72% της εισηγμένης.

    Παρά πάντως τη σημαντική πτώση της χρηματιστηριακής της αξίας, η Τεχνική Ολυμπιακή παραμένει από τους… λαγούς του ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την απόδοσή της να έχει «τρέξει» κατά 62,25% από τις 31 Δεκεμβρίου και κατά 110% από τις 21 Νοεμβρίου, οπότε και σημείωσε το χαμηλό 52 εβδομάδων, ως απόρροια της απόφασης της διοίκησης να προχωρήσει σε πώληση του Πόρτο Καρράς, γεγονός που είχε επιβεβαιωθεί με δελτίο Τύπου, τον περασμένο Ιανουάριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόρτο Καρράς: Πώς και γιατί ο Στέγγος «ξεφούσκωσε» κατά… 72,5 εκατ. ευρώ την αξία του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Καρέλιας»: Σε ξένες τράπεζες το… 93,5% από τη συνολική ρευστότητα-ρεκόρ των 404,1 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ