• ΑΓΟΡΕΣ

    «Ταύρος» για την IPO της Porsche η αμερικανική Jefferies

    • Bloomberg
    Porsche

    Porsche


    «Αναμένουμε μια πολύ υψηλή αρχική δημόσια προσφορά της Porsche» ανέφερε η τράπεζα επενδύσεων Jefferies, κόντρα στις προβλέψεις των HSBC Holdings Plc και  Quest της Canaccord Genuity Ltd, που αμφισβητούν το ύψος του στόχου που έχει θέσει η Volkswagen.

    O γερμανικός όμιλος, που κατέχει τη μάρκα αυτοκινήτων Porsche αναζητά αποτίμηση από 70 έως 75 δισ. ευρώ, τιμή που η Quest αμφισβητεί εκτιμώντας ότι θα φτάσει μόνο στα δύο τρίτα.

    Αντίθετα, η Jefferies υποστηρίζει ότι η τιμή θα εκτοξευτεί επικαλούμενη συζητήσεις με επενδυτές καθώς και δημοσιεύματα στον Τύπο.

    «Το ενδιαφέρον της αγοράς είναι υψηλό», αναφέρουν σημειώνοντας ότι πάνω από το 40% της προσφοράς έχει ήδη διατεθεί σε θεσμικούς επενδυτές.

    Η μετοχή διαπραγματεύτηκε στα 89 ευρώ ανά μετοχή στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές το πρωί της Δευτέρας.

    Οι μετοχές διατίθενται προς τους επενδυτές από 76,5 έως 82,5 ευρώ η μία. Οι τιμές αυτές αν και ενθαρρυντικές δεν αποτελούν εγγύηση για ένα ράλι.

    Η εταιρεία αναμένεται να καθορίσει την τελική τιμή προσφοράς IPO μετά το κλείσιμο του βιβλίου παραγγελιών για την πώληση μετοχών την Τετάρτη. Η νέα μετοχή θα αρχίσει να διαπραγματεύεται μια μέρα αργότερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Porsche: Με αναφορές στο μοντέλο-θρύλο η IPO- Διάθεση 911 εκατ. μετοχών στην αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ