• ΑΓΟΡΕΣ

    Τα τελευταία στοιχήματα για την επιστροφή της ΕΤΕ, την ένταξη της Mytilineos και την παραμονή της Jumbo στον MSCI

    Τα τελευταία στοιχήματα για την επιστροφή της ΕΤΕ, την ένταξη του Μυτιληναίου και παραμονή του Jumbo στον MSCI

    Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα) – Ευάγγελος Μυτιληναίος – Απόστολος Βακάκης (JUMBO)


    Mε την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να υπαχθεί στον MSCI και τη ΔΕΗ να ακολουθεί σε έκτακτη αναθεώρηση, μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο, η αγορά δείχνει να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά πάνω από τις 900 μονάδες και σε απόσταση ασφαλείας από την κρίσιμη τεχνική αντίσταση των 913 μονάδων.

    ΕΤΕ

    Η καθίζηση των τραπεζικών μετοχών προς το παρόν δεν ανησυχεί. Η μετοχή της ΕΤΕ βρίσκεται πολύ κοντά στα υψηλά της, τα 2,80 ευρώ.

    Με την κεφαλαιοποίηση στα 2,5 δισ. ευρώ, τυπικά πληροί τις προϋποθέσεις επιστροφής στον MSCI, αφού, αφαιρουμένου του 40% που κατέχει το ΤΧΣ, η καθαρή κεφαλαιοποίηση υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ, πολύ πάνω από τον στόχο του 1 δισ. δολάρια.

    Mytilineos

    Δυνητικά, το ίδιο ισχύει και για τον Μυτιληναίο, με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 2,2 δισ. ευρώ. Αν αφαιρεθεί το ποσοστό του βασικού μετόχου και των ιδίων μετοχών που ανέρχονται πάνω από το 30%, η καθαρή προς εξέταση κεφαλαιοποίηση από τον MSCI ανέρχεται πάνω από το 1,5 δισ. ευρώ.

    Jumbo

    Ερώτημα αποτελεί τι θα πράξει ο οίκος απέναντι στο Jumbo, μετοχή η οποία έγραψε χαμηλά στα 12,60 ευρώ και δίνει μάχη διατήρησης των 13 ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες.

    Η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στο 1,77 δισ. ευρώ και η καθαρή κεφαλαιοποίηση προς εξέταση είναι περίπου το 1,44 δισ. ευρώ, αν αφαιρεθεί το ποσοστό 20% που ελέγχει ο κ. Απόστολος Βακάκης.

    Οι αλλαγές στον ΜSCI είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Ακολούθως, στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται rebalancing για τις μετοχές που θα ενταχθούν ή θα αποχωρήσουν, επηρεάζοντας ανάλογα την πορεία της αγοράς.

    Οι όποιες αλλαγές ενδεχομένως να έχουν και άρωμα Τουρκίας. Αυτή η συζήτηση όμως, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές, μπορεί να ήταν χρήσιμη μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου, διότι, εν συνεχεία, οι αποτιμήσεις στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης άρχισαν να «επιστρέφουν» σε ανοδική τροχιά, μετά το ράλι 7% που συντελέστηκε στην αγορά της γειτονικής χώρας τον προηγούμενο μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιανεμπόριο: Πτώση στην καταναλωτική κίνηση στην πρεμιέρα των νέων μέτρων

    Επιστολές της Επ. Κεφαλαιαγοράς στις ευρωπαϊκές αρχές για τυχόν σορτάρισμα στη ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο

     



    ΣΧΟΛΙΑ