• Σχόλιο Αγοράς

    Xρηματιστήριο: Σε χαμηλά 9μηνου ο δείκτης και σε 6μηνου οι τράπεζες


    Περίπου μιάμιση ώρα πριν από την ολοκλήρωση των συναλλαγών και η σημερινή συνεδρίαση εξελίσσεται σε τραγωδία, με τον γενικό δείκτη να επιστρέφει εννέα μήνες πίσω, στον Μάιο του 2019! Το sell off είναι μαζικό και οι πωλήσεις τυφλές, με τον πανικό να επικρατεί και να κυριαρχεί στα μόνιτορ των επαγγελματιών της αγοράς.

    109 χαρτιά αυτή την ώρα διαπραγματεύονται στο κόκκινο και μόλις 143 ενισχύονται.

    Ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί 6,8%. Βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2019, δηλαδή εδώ κι έξι μήνες.

    Η επιβεβαίωση δύο ακόμα κρουσμάτων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις άμεσες επιπτώσεις του κορωναϊού στον τουρισμό, αλλά και το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού που προκαλεί κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση, επιτείνουν το αρνητικό κλίμα.

    Στα αρνητικά οι διαρκείς προειδοποιήσεις ξένων πολυεθνικών για μειωμένα αποτελέσματα εξαιτίας του ιού που τείνει να παρεμποδίσει την παγκόσμια ανάπτυξη.

    Βουτιά πάνω από 8% για την ΔΕΗ, στα 3,43 ευρώ. Πάνω από 6% υποχωρεί η ΕΧΑΕ, η Eurobank, η Εθνική, η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, η Aegean και η Alpha. Πάνω από 5% η βουτιά στην Πειραιώς, την ΕΥΔΑΠ και την Ελλάκτωρ και πάνω από 4% οι απώλειες στον ΟΛΠ, τον Μυτιληναίο, την Jumbo kai ta ELPE. Aκόμα και η μετοχή της Coca Cola που «επιστρατευόταν» στα δύσκολα υποχωρεί πάνω από 2%, στα 30,72 ευρώ, ο ΟΠΑΠ 3,96%, στα 10,68 ευρώ και ο ΟΤΕ, στα 13,16 ευρώ και με πτώση 1,79%.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 86,49 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ