Σχόλιο Αγοράς

Xρηματιστήριο: MSCI και MLS έβαλαν όπισθεν στον δείκτη

  • NewsRoom


Στα 150 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι εκροές σε Eurobank, Alpha, ΕΤΕ και Τιτάν, λόγω αποχώρησής τους από τους δείκτες της Morgan Stanley.

Tην ίδια ώρα νέο χτύπημα έρχεται για την μικρή κεφαλαιοποίηση μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης που αποφάσισε νωρίτερα την Τετάρτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την MLS, την μετοχή και το διαπραγματεύσιμο ομόλογό της.

Πέρα από την προειδοποίηση που πέρασε από τα μόνιτορς των χρηματιστών, ουδεμία άλλη πληροφορία έχει γίνει γνωστή, σχολίαζαν παράγοντες της αγοράς. Η μετοχή σταμάτησε την διαπραγμάτευση στα 0,57 ευρώ και με κεφαλαιοποίηση 7,077 εκατ. ευρώ. Δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για το 2019, κάνοντας χρήση της δυνατότητας αναβολής λόγω κορωνοϊού.

Ο γενικός δείκτης περνάει και πάλι από συμπληγάδες, υποχωρώντας στις 588 μονάδες και με απώλειες 1,29%, ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 7 εκατ. ευρώ.

Άσχημο είναι το κλίμα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές με την πτώση σε Παρίσι και Φρανκφούρτη να ξεπερνάει το 1,8%.

Η πτώση για τις τραπεζικές μετοχές είναι μεγάλη. Πάνω από 6% η πτώση για την Alpha, 5,96% για την Εθνική και την Eurobank και λιγότερο 3,3% για την μετοχή της Πειραιώς.

Πάν από 2% οι απώλειες για τον Μυτιληναίο και πάνω από2% για την Coca Cola και πάνω από 1% για Βιοχάλκο, Aegean, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, ενώ μικρές απώλειες 0,3% για την Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, εντολές αγορών βγαίνουν σε ΟΠΑΠ, Jumbo, Μότορ Όιλ, που παραμένει στον MSCI, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ με κέρδη


ΣΧΟΛΙΑ