• Μετοχές

    Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή και τα ομόλογα της MLS- Η ΕΚ κάνει λόγο για λογιστικές παρατυπίες

    • Contributor
    MLS

    Ιωάννης Καματάκης. Πρόεδρος και πρώην Διευθ. Σύμβουλος MLS Πληροφορική


    Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή και τα ομόλογα της MLS

    Συγκεκριμένα λίγο μετά την έναρξη της προσυνεδρίασης στο Χρηματιστήριο το σύστημα σταμάτησε να δέχεται εντολές αγοράς και πώλησης της MLS Πληροφορική.

    Η εξέλιξη αυτή ήρθε -όπως αναφέρουν πληροφορίες – έπειτα από την κατάθεση πορίσματος της ΕΛΤΕ επί των πεπραγμένων της οικονομικής χρήσης 2018 της εισηγμένης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πόρισμα το οποίο ολοκληρώθηκε προ ημερών και εστάλη στη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εγείρει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήματα λογιστικών παρατυπιών που αφορούν συγκεκριμένα την αποτύπωση των άυλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

    Το θέμα ήταν γνωστό εδώ και μήνες ωστόσο οι εποπτικές αρχές όφειλαν να ολοκληρώσουν την έρευνα προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απόφαση.

    Σημειώνεται ότι πέραν των ερευνών της ΕΛΤΕ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε εδώ και μήνες ζητήσει έρευνα επί των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2018 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της χρήσης ακολούθησε ένα μπαράζ ρευστοποιήσεων σε μετοχή και ομόλογα της εταιρείας το οποίο οδήγησε στην κατάρρευση του τίτλου στο Χρηματιστήριο με μαζικές πωλήσεις από θεσμικά και ιδιωτικά χαρτοφυλάκια.

    περισσότερα σε λίγο….



    ΣΧΟΛΙΑ