• Σχόλιο Αγοράς

    Xρηματιστήριο: Επιστροφή στα… γνωστά – Profit taking που οδηγεί τον δείκτη κάτω από τις 630 μονάδες


    Και πάλι ένα ακόμα αδύναμο ξεκίνημα για την εγχώρια διεθνείς αγορές, που ξεκίνησε χθες από το ξεφούσκωμα της Wall με τον Dow να περιορίζει τα αρχικά κέρδη των 200 μονάδων σε ποσοστιαία άνοδο… 0,13%, περνάει στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου Dax (Φρανκφούρτη) και CAC (Παρίσι) υποχωρούν 0,70%, και επηρεάζει και το Χ.Α.

    Ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,6%, στις 627 μονάδες και με τις συναλλαγές ούτε καν στα 2 εκατ. Ευρώ.

    Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι το τελευταίο διήμερο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μια σειρά από μετοχές, τόσο από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, όσο και από την μικρή έδειξαν να διαφοροποιούνται από το γενικό υποτονικό κλίμα.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Βιοχάλκο πέρασε σε αρνητικό πρόσημο την Παρασκευή, ενώ το ίδιο ισχύει για την Ελλάκτωρ, τον Μυτιληναίο κ.ά.

    Μικρά κέρδη και αντίδραση από τα πολυετή χαμηλά της για την Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14.

    Νέες πιέσεις στο μεταξύ, για τον τραπεζικό κλάδο, με την Alpha, να κινείται στα όρια των 0,50 ευρώ. Ανοδικά συνεχίζει τουλάχιστον έτσι όπως προκύπτει από το ξεκίνημα για την μετοχή της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 6,25 ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι διακυμάνσεις, αυτή τη φορά προς την πλευρά της ανόδου για την μετοχή της MIG ΜΙΓ 2,01% 4,07.

    Νέες πιέσεις για την ΔΕΗ που έχασε τα 5 ευρώ, γύρισμα και πάλι μετά τη χθεσινή άνοδο για την Coca Cola, που υποχωρεί πάνω από 1%, στα 21,41 ευρώ.

    Συσσώρευση γύρω από τα 0,51 ευρώ για την Alpha, μικρές πιέσεις στο 1,08 ευρώ για την ΕΤΕ, στο 1,06 ευρώ για την Πειραιώς και πτώση 1,7% για την Eurobank, στα 0,367 ευρώ.

    Νέες πιέσεις και πάλι, παρά τη χθεσινή αντίδραση για την ΜΟΗ, στα 10,15 ευρώ και τα ΕΛΠΕ, στα 4,64. Αρνητικό πρόσημο, αλλά υπό έλεγχο, οι πιέσεις που βγαίνουν για την αποκομιδή ρευστότητας στον Μυτιληναίο, με το χαρτί στα 9,23 ευρώ. Στα 12,39 ευρώ ο ΟΤΕ και στα όρια των 8 ευρώ για τον ΟΠΑΠ. Στα 2,80 ευρώ και πτώση πάνω από 1% για την ΕΧΑΕ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 32 υποχωρούν και 25 ενισχύονται.



    ΣΧΟΛΙΑ