• Σχόλιο Αγοράς

    Ξανά πάνω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός στη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κερδών

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Πάνω από τα 2.000 ευρώ επέστρεψε ξανά το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα με κέρδη.

    Ο χρυσός βρήκε στήριξη στη νέα υποχώρηση του δολαρίου κατά 0,3% την Παρασκευή, καθώς η αγορά αναμένει πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ακόμα μεγαλύτερη επιβράδυνση στον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, έναν δείκτη πληθωρισμού που προτιμά η FED.

    Οι επενδυτές αναμένουν πως η FED θα σταματήσει πλέον τις αυξήσεις επιτοκίων, αφήνοντας και τον Δεκέμβριο αμετάβλητα τα επιτόκια, τα οποία ωστόσο εκτιμάται πως θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και τον Μάιο.

    Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 10,2  δολάρια ή +0,5% στα 2003 δολάρια η ουγγιά, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,657 δολάρια στα  24,329 δολάρια η ουγγιά ενώ ο χαλκός ολοκλήρωσε την Παρασκευή με άνοδο 0,0260 δολάρια, στα 3,7890 δολάρια η λίβρα.

    Η πλατίνα Ιανουαρίου έκλεισε με άνοδο 6,2 δολάρια στα 936,9 δολάρια η ουγγιά, ενώ τέλος το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 18,60 δολάρια στα 1075,20 δολάρια η ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τους βασικούς δείκτες

    Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά στην Intracom, μειώνονται οι όγκοι στην ΕΤΕ – «Γκρέμισμα» -9% για Frigoglass

    Amazon: «Black Friday» απεργίες και διαμαρτυρίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ