• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τους βασικούς δείκτες

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street, επιστρέφοντας από την αργία της Ημέρα των Ευχαριστιών σε μια μειωμένης διάρκειας συνεδρίαση.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.390,15 μονάδες με άνοδο 0,33%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.559,34 μονάδες με κέρδη 0,06%, ενώ αντίθετα υποχώρηση 0,11% σημείωσε ο Nasdaq, κλείνοντας στις 14.250.,85 μονάδες.

    Και οι τρεις κύριοι δείκτες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα με συνολικά κέρδη. Πρόκειται μάλιστα για την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τους τέσσερις δείκτες,  με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 1,3%, τον Nasdaq 0,9% και τον Dow 1,3%.  Για τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite, είναι το μεγαλύτερο σερί νικών από τον Ιούνιο.

    Στην αγορά των ομολόγων, η οποία επίσης ήταν συντομότερης διάρκειας, οι επενδυτές είδαν την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού treasury να αυξάνεται κατά 5,6 μονάδες βάσης, στο 4,467%.

    Αν και οι προειδοποιήσεις της Nvidia για τους περιορισμούς στην αγορά της Κίνας (με τη μετοχή της να υποχωρεί παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο)  έχουν περιορίσει τον ενθουσιασμό της αγοράς, ο Νοέμβριος εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος μήνας για τον S&P 500 από τον Ιούλιο του 2022. Η αγορά ανέκαμψε από την πτώση των δύο προηγούμενων μηνών τόσο γρήγορα που ορισμένοι αναρωτιούνται εάν οι μετοχές θα μπορούσαν να έχουν εκτιναχθεί από υπερπώληση σε υπεραγορά μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες.

    «Το ράλι από τα τέλη Οκτωβρίου ήταν αρκετά θεαματικό, επιστρέφοντας μέσα σε ένα μήνα σχεδόν όλες τις απώλειες που παρατηρήθηκαν από τις αρχές Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Πάρα πολύ γρήγορα; Ίσως», είπε ο Ντέιβιντ Μόρισον, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο Trade Nation.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην επόμενη εβδομάδα και τις ανακοινώσεις για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών Οκτωβρίου, τον μετρητή του πληθωρισμού που προτιμά η Fed. Παράληλλα, η αγορά θα επιχειρήσει να δει πως κινήθηκαν οι μεγάλες εταιρείες λιανικού εμπορίου καθώς η εορταστική περίοδος στις ΗΠΑ ξεκίνησε και επίσημα σήμερα με τη Black Friday.

    Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η περίοδος αγορών των εορτών του 2023 θα μοιάζει με τα χρόνια πριν από την COVID, πράγμα που σημαίνει ότι οι πωλήσεις μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακές όσο έχουν παρατηρηθεί μετά την πανδημία.

    Σε επίπεδο μετοχών, μόλις 3 από τους 30 τίτλους του Dow Jones έκλεισαν με απώλειες (Microsoft -0,11%, Nike -0,26% και Apple -0,70%). Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Johnson & Johnson (1,11%) και Walt Disney (1,04%).

    Εκτός Dow Jones, απώλειες 1,93% σημείωσε η Nvidia, μετά από μια αναφορά ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα καθυστερήσει την κυκλοφορία ενός από τα νέα του τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που προορίζονται για την Κίνα.

    Από την άλλη, άνοδο 1% σημείωσαν οι μετοχές της Barclays, μετά από αναφορές ότι η τράπεζα καταρτίζει σχέδια για απολύσεις έως και 2.000 υπαλλήλων.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Πώς έκλεισαν την Παρασκευή οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Πλαστικά Θράκης: Από 6 Δεκεμβρίου η καταβολή καθαρού μερίσματος €0,066/μετοχή

    Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά στην Intracom, μειώνονται οι όγκοι στην ΕΤΕ – «Γκρέμισμα» -9% για Frigoglass



    ΣΧΟΛΙΑ