• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Walmart και Home Depot οδήγησαν σε κέρδη τον Dow Jones – Τι συνέβη με την Bed, Bath and Beyond

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν την δημοσιοποίηση την Τετάρτη των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της FED, προκειμένου να αποκτήσουν μια καλύτερη γνώμη για τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την αμερικανική οικονομία.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.161,83 μονάδες με άνοδο 0,74% ενώ ο  S&P 500 στις 4.306,47 μονάδες με κέρδη 0,22%. Αντίθετα ο  Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 13.107,82 μονάδες.

    Πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο κλάδος του λιανικού εμπορίου, με την Walmart και την Home Depot να ανακοινώνουν καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου, αναπτερώνοντας την αισιοδοξία της αγοράς.

    Συγκεκριμένα η Walmart ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 8% στο β’ τρίμηνο ενώ τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο έφθασαν τα 5,15 δισ. δολ. ή 1,88 δολ. ανά μετοχή, έναντι 4,28 δισ. ή 1,52 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρσι. Οι πωλήσεις του κλάδου ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο, ενώ σε σχέση με δύο χρόνια πριν η αύξηση έφτασε το 18%.

    Όσο για τη Home Depot, η εταιρεία είδε τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται στα 5,17 δισ. δολάρια και οι πωλήσεις να ενισχύονται κατά 6,5% στα 43,79 δισ. δολάρια.

    Οι μετοχές των δύο εταιρειών σημείωσαν, όπως ήταν φυσικό, τις δύο καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των 30 τίτλων του Dow Jones, με την Walmart να κλείνει με άνοδο 5,10% και τη
    Home Depot με κέρδη 4,02%. Η μετοχή της Walgreens Boots Alliance ακολούθησε με άνοδο 2,36%, ενώ στον αντίποδα τις σημαντικότερες πιέσεις από τις μετοχές του δείκτη δέχθηκαν οι τίτλοι των 3M (-0,77%) και  Salesforce (-0,79%).

    Η αγορά είδε επίσης τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή να δείχνουν άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων για τον Ιούλιο. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,6% έναντι συρρίκνωσης 0,2% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 0,3%. Εξάλλου, η μεταποιητική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,7% τον Ιούλιο έναντι συρρίκνωσης 0,5% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,3%.

    Από την άλλη, ισχυρή πτώση παρουσίασαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν τον Ιούλιο βουτιά 9,6% σε μηνιαία βάση εμφανίζοντας ετήσιο ρυθμό 1,446 μονάδων, που ήταν ο χαμηλότερος 17 μηνών από τον Φεβρουάριο του 2021.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, ξεχώρισε για μια ακόμα μέρα η μετοχή meme της Bed, Bath and Beyond (BBBY), η οποία έκλεισε με νέα άνοδο 29,06% στα 20,65 δολάρια. Ενδοσυνεδριακά μάλιστα η μετοχή έφτασε να κινείται με το εντυπωσιακό άλμα της τάξης του 70%, μετά την είδηση πως ο πρόεδρος της Gamestop, Ryan Cohen, «στοιχημάτισε» σε μια εκρηκτική άνοδο της μετοχής, τοποθετούμενος μέσω της RC Ventures με call options για πάνω από  1,6 εκατ. μετοχές της BBBY, με τιμή εξάσκησης μεταξύ των 60 και 80 δολαρίων. Τα δικαιώματα αγοράς που αγόρασε ο Cohen λήγουν τον Ιανουάριο του 2023.

    Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Zoom έκλεισε με πτώση 3,57% αφού η Citigroup υποβάθμισε την επενδυτική της στάση στην εταιρεία από «neutral» σε «buy».

    Με κέρδη 1,11% έκλεισε η American Airlines, η οποία ανακοίνωσε πως  συμφώνησε την Τρίτη να αγοράσει έως και 20 τζετ από την Boom Supersonic, με δικαίωμα να αγοράσει άλλα 40, και να γίνει η δεύτερη μεγάλη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ που «ποντάρει» σε υπερηχητικά ταξίδια επιβατών.

    Άλμα 4,58% σημείωσε η μετοχή της Carnival, η οποία πλέον θα δέχεται και ανεμβολίαστους επιβάτες στα κρουαζιερόπλοιά της χωρίς την υποχρέωση διαγνωστικού τεστ.



    ΣΧΟΛΙΑ