• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Θετικό κλείσιμο με βοήθεια από τη νέα μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος, μετά από έντονες διακυμάνσεις, κατάφεραν να ολοκληρώσουν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και πρώτη του Απριλίου οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street.

    Η αγορά προσπάθησε να επεξεργαστεί τα άκρως θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, τα οποία επιβεβαιώνουν από τη μια την ισχυρή πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αλλά δίνουν και στήριξη στο σχέδιο της FED για τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, οδηγώντας σε άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων. Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 431.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, οδηγώντας τον δείκτη ανεργίας στο 3,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020.

    Πάντως το πρωί της Παρασκευής οι επενδυτές είδαν ξανά τις αποδόσεις του 2ετούς και του 10ετούς ομολόγου να αντιστρέφονται για πρώτη φορά από το 2019, προκαλώντας ανησυχία καθώς θεωρείται ένα σημάδι που προμηνύει ύφεση.

    Ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 34.818,27 μονάδες, με κέρδη 0,40%, ο S&P 500 στις 4.545,86 μονάδες με άνοδο 0,34% ενώ ο Nasdaq στις 14.261,50 μονάδες με κέρδη 0,29%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, πάντως, ο Dow Jones έκλεισε με ήπιες απώλειες της τάξης του 0,12%. Οριακά θετικά κινήθηκε ο S&P 500 (0,06%), ενώ την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση σημείωσε ο Nasdaq, με συνολική άνοδο 0,65%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones ξεχώρισαν αυτές της Verizon και της Visa κλείνοντας στο +2,30% και +2,07% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Merck  έκλεισε με κέρδη +1,79%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens (-2,03%) και Intel (-2,91%).

    Οι μετοχές του κλάδου των υλικών κινήθηκαν επίσης ανοδικά, με τη Freeport-McMoRan να κλείνει με κέρδη άνω του 2% και της Newmont με άλμα άνω του 4,2%.

    Ιδιαίτερα ανοδικά κινήθηκα και οι μετοχές του κλάδου της υγείας, με τις  Edwards Life Sciences και Illumina  να κλείνουν με άνοδο άνω του 4%, καθιστώντας τις δύο από τις κορυφαίες επιδόσεις στον S&P 500.

    Ανοδικά κινήθηκαν και οι κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, μετά από μια αναφορά ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιραστεί τους ελέγχους εταιρειών με ξένες ρυθμιστικές αρχές.



    ΣΧΟΛΙΑ