• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τέταρτη ημέρα πτώσης για τον Dow Jones με το βλέμμα στο Κογκρέσο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Η αγωνία γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου για το ζήτημα της αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους κορυφώνεται, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για μια ακόμα ημέρα στη Wall Street.

    O Dow Jones συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, κλείνοντας στις 32.799,92 μονάδες με απώλειες -0,77%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,73% στις 4.115,24 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 12.484,16 μονάδες με πτώση -0,61%.

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κογκρέσου και Λευκού Οίκου συνεχίζονται, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει καμία λύση. Την ίδια ώρα, η Τζάνετ Γέλεν επανέλαβε την προειδοποίησή της πως μετά την «ημερομηνίας X» της 1ης Ιουλίου οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να προβούν σε αθέτηση πληρωμών, ενδεχόμενο που χαρακτήρισε πολύ πιθανό.

    Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε  ότι οι διαπραγματευτές εξακολουθούν να διαφωνούν για τα ανώτατα όρια δαπανών και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς που ήρθαν στο τραπέζι πολύ αργά. Ο ΜακΚάρθι είπε επίσης ότι πιστεύει ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες θα μπορούσαν να σημειώσουν πρόοδο την Τετάρτη. «Νομίζω ότι είναι κοινή λογική. Είναι λογικό να ξοδεύουμε λιγότερα την επόμενη χρονιά από όσα ξοδεύουμε φέτος. Κάθε νοικοκυριό θα το έκανε αυτό», είπε.

    Παράλληλα, η αγορά μελέτησε τα πρακτικά της FED από την τελευταία συνεδρίασης της επιτροπής Ανοικτής Αγοράς, με τους αξιωματούχους να εμφανίζονται να διαφωνούν για τα επόμενα βήματα, με αρκετούς να λένε ότι η αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου ήταν η τελευταία, και ορισμένους άλλους να προειδοποιούν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η δυνατότητα και για άλλες αυξήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική τράπεζα τόνισε ότι τα επόμενα βήματά της θα καθορίζονται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, αφήνοντας ανοιχτό να παγώσει τις αυξήσεις για ένα διάστημα.

    Από τις μετοχές το Dow Jones, τη σημαντικότερη άνοδο σημείωσε η Salesforce  κλείνοντας στο +1,17%, ενώ άλλες 4 έκλεισαν με ήπια άνοδο (Merck 0,29%, UnitedHealth Group 0,29%, Chevron 0,27% και Apple 0,16%) Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των 3M (-3,68%) και  Walgreens Boots Alliance (-2,56%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, η Kohl’s και η Abercrombie & Fitch σημείωσαν άνοδο 7,5% και 31,1%, αντίστοιχα, μετά την δημοσίευση εντυπωσιακών κερδών τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Nvidia δημοσιεύει αποτελέσματα την Τετάρτη μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έκλεισε με απώλειες 9,9 δολ. στα 1.964,6 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ